Meryem Ana Otu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Meryem Ana Otu Nedir? Faydaları Nelerdir?

Meryem ana otu eskilerin çok bildiği bir bitkidir. Sadece hamile kalmak için değil birçok hastalığa da şifa olduğu söylenmektedir. Bir rivayete göre Meryem ana otunun Hz. Muhammed'in kızı Hz. Fatma tarafından dikilmiş olmasıdır. Şifa olarak bilinen bu bitki doğum öncesinde de kadın vücuduna katkı sağlamaktadır.

Odunsu kuru kök şeklinde bulunan Meryem Ana Otu, sadece yağmur döneminde yaprak açan bitki türüdür. Gövdesine yeteri kadar su topladıktan sonra, tekrar eski kuru görünümüne geçer. Doğumu kolaylaştıran bitkinin diğer ismi Fatma Ana Eli Otu'dur.

Meryem Ana Otunun Faydaları Nelerdir?

- Kadın vücudunun ovülasyonuna benzetilen Meryem ana otu hamile kalmaya katkı sağladığı bilinmektedir. Kendi kendine tohumlandığı bilinen bir bitki olmasından dolayı kadınların da ovülasyonunu temsil ettiğine inanılmaktadır.

- Erkeklerin kullanımında ise sperm miktarını arttırdığı bilinir. Spermin daha kaliteli ve artmasını sağlar.

-  Meryem Ana otuyla hazırlanan şifalı suyu içen erkeklerin sperm kalitesi yükseliyor. Sperm kalitesi yükseldikçe, yumurtalıklara ulaşma hızı da artıyor. Böylece hamilelik ihtimali daha da netleşiyor.

Rahim ağzını genişletme yönü de olan bu faydalı ot, doktor kontrolüyle tüketildiğinde normal doğumun daha rahat gerçekleşmesini sağlayacaktır.

- Meryem ana otu hamile kalmaya yardımcı olmasının yanı sıra cilt yaralarına da iyi geldiği bilinmektedir. Bitkinin içinde bulunan yüksek antioksidan birçok cilt hastalığına, ciltte geçmeyen yara izlerine de iyi gelmektedir.

Meryem Ana Otunun önemli görevlerinden birisi de kan akışını hızlandırıcı etkisinin olmasıdır. Daha doğrusu, kan akışının daha kolay hale gelmesini sağlıyor. Kandaki yağ miktarını düşürücü etkisi bulunuyor.

Meryem Ana Otu Nasıl Hazırlanır?

Cam bir sürahi ya da kavanozun içine 1 adet Meryem ana otu koyulur ve bir gece suda bekletilir. Suda bekletilen Meryem ana otu 1 seferlik kullanım için olmalıdır. Her kullanımda yenisi yapılması tavsiye edilir. Suyun içindeki Meryem ana otu suya koyu bir renk vermeye başlar. Bu renk göründüğünde hazır anlamına gelir.

Nasıl Tüketilmelidir?

Sürahide hazırlanmış Meryem ana otu suyu genellikle cinsel birliktelikten önce 2 defa tüketilmelidir. Hem kadın hem de erkeğin içmesi önerilir. Özellikle kadınların yumurtlama dönemlerine yakın tüketmeleri daha iyi olacaktır. Hamile kalmak dışında doğuma hazırlanan kadınlar için de şifa olan Meryem ana otu sancılar başladığında bir bardak içmesi doğumu kolaylaştırdığı bilinmektedir. Doktora sormadan hiçbir şekilde tüketilmemesi gereken Meryem ana otu her bünyede aynı etkiyi göstermemektedir. Bu yüzden doktorunuza danışmadan kullanmanız tavsiye edilmez.

Fatma Ana Eli Otu Nereden Alınır?

Meryem Ana otu Arabistan topraklarında yetişen ve bu bölgeden gelen bir doğal bitkidir. Daha çok Hac ve umreye gidenler geri dönüşünde bu bitkiyi getirir. Aynı zamanda Mısır Çarşısı ile beraber pek çok aktarda bu bitkiden bulmak mümkün. Ülkenin dört bir tarafındaki farklı aktarlarda düzenli olarak satılan doğal bitki kaynaklarından biri olarak öne çıkıyor.

 

Eczacıdan Sağlık

DİĞER HABERLER
Sahte Güneş Gözlüklerine Dikkat!
Kutlu Olsun...
Nöropatik Ağrı
Kolon Kanseri Semptomları
Neden D3 Vitamini ?
İyi Bayramlar..
Sağlıklı Yaşamın Formülü
Concorde Sendromu
Yaşa Bağlı İşitme Azlığı
Down Sendromlu Bireyler
Ruh Sağlığınız İçin Denge Şart
Gençleşmek Çok Kolaymış
Çocuklar Neden Yemek Seçer?
Doktor Yerine Aktara Gidenler İçin Hayati Uyarı
Sahte Gıda Takviyelerindeki Tehlike
Kutlu Olsun...
Prostat Kanseri
6 Portakal Mucizesi
Hangi Vitamin ve Neden?
Vajinal Mantar
Kalp Hastalıklları
Romatizma ve Belrtileri
Mide Yanması Nedir?
Hastalıktan Nasıl Korunurum
Sinüzit nedir?
Yüksek Ateşte Kaçınılması Gereken 7 Hata
Kuru Meyvelere Dikkat!
Çocuklarda Gastrit ve Ülser
Kuru Ciltlere Özel Doğal Savaşçılar!
Gripten Korunmanın Yolu

En Çok Okunanlar


Yaşa Bağlı İşitme Azlığı

Yaşın ilerlemesiyle birlikte işitmede ve bilişsel becerilerde değişiklikler ortaya çıkmaya başlıyor. Tıbbi hastalıklar, psikolojik faktörler, görme ve işitme bozuklukları gibi duyusal eksiklikler yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi hızlandırabiliyor.

Sağlıklı Yaşamın Formülü

Sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme konusunda gündemde yer alan birçok trend arasından "sezgisel beslenme", kişinin yemekle olan ilişkisini geliştirmeye odaklanan bir yaklaşım olarak ön plana çıkıyor.