Yeşil Badem

Yeşil Badem

Yeşil Bademin Cilt, Saç ve Sağlık İçin 14 Faydası

Yeşil badem, besin açısından zengin olan kuruyemişlerdendir. Cilt ve saç için gerekli olan zengin bir E Vitamini kaynağıdır. Bu kuruyemiş bizi sağlıklı tutar ve bazı tıbbi ve kozmetik faydaları da bulunur. 

İşte Yeşil Bademin Cilt, Saç ve Sağlık İçin Faydaları:

1.Antioksidan

Yeşil badem, antioksidan bir ajan görevi görür. Kirlilik nedeniyle biriken zehirli maddeleri uzaklaştırır. Zengin bir E vitamini kaynağı olduğu için serbest radikalleri yok eder ve pürüzsüz, temiz ve parlak bir cilde sahip olursunuz.

2.Yaşlanma Karşıtı

Yeşil badem yaşlanmayı geciktirici özelliğe sahiptir. Kırışıklıklar, ince çizgiler, siyah noktalar, izler vb. yaşlanma sorunlarını önleyebilir. Daha genç görünmek için doğrudan yeşil badem tüketebilirsiniz.  Berrak ve kusursuz bir cilt elde etmek için bademi yüz maskesi olarak uygulayabilir ya da cilde yeşil badem yağı masajı yaparak bir parlak ve beslenmiş cilt elde edebilirsiniz.

3.Cildi İyileştirir

Yeşil badem, düzenli olarak tüketilirse cildinizi güzelleştirebilir. Size yumuşak ve ışıltılı bir cilt verir. Aynı zamanda cildi güneşin ultraviyole (UV) ışınlarının zararlı etkisinden korur, böylece cilt rengini iyileştirir ve cildi korur.

4.Saç Dökülmesini Önler

Yeşil badem, saçlar için gerekli olan zengin vitamin ve temel besin kaynağıdır. Düzenli olarak yeşil badem yemek saç dökülmesini önler ve saç tellerini besler. Karşılığında güçlü ve beslenmiş saçlara kavuşursunuz.

5.Saç Yeniden Büyüme

Yeşil badem saç uzamasını destekler. Saç büyümesi için gerekli olan zengin bir protein, demir ve E vitamini kaynağıdır. Bademleri bir gece suda bekletin ve ertesi gün yiyin. Daha uzun ve kalın saçlara sahip olmak için her gün en az 10 yeşil badem tüketin.

6.Saç Parlatıcı

Bu kuruyemişler protein ve E vitamini açısından zengindir. Kuruyemişlerde bulunan protein kafa derisine kan dolaşımına yardımcı olur. Bu, saçınızın parlak görünmesini sağlar. Aradaki farkı görmek için düzenli olarak yeşil bademleri diyetinize ekleyin.

7.Entelektüel Büyüme

Bu şaşırtıcı gelebilir, ancak yeşil badem entelektüel seviyeyi yükseltmeye yardımcı olur. Bu kuruyemişler, beyni ve sinirleri besleyen zengin bir karnitin ve riboflavin kaynağıdır. Bu nedenle diyete bu kuru yemişleri dahil etmek, beyin işlevselliğini geliştirmeye yardımcı olarak daha yüksek entelektüel seviyelerle sonuçlanır.

8.Kilo Kaybı

Yeşil badem kilo kaybına önemli ölçüde katkıda bulunur. Vücuttaki istenmeyen yağları ortadan kaldıran ve sizi zayıflatan sağlıklı yağlara sahiptirler. Vücuttaki fazla yağı almada alışılmadık bir özelliğe sahiptir. 

9.PH Dengesini Korur

Yeşil badem vücuttaki PH dengesinin korunmasına yardımcı olur. Mide ve bağırsak suyunun salgılanmasıyla vücudumuz asidik hale gelir. Ancak bu kuruyemiş, asidik salgıların etkisini nötralize eden ve vücuttaki PH dengesini koruyan alkali protein içerir.

10.Bağışıklık Sistemini Artırır

Yeşil badem antioksidan görevi gördüğü için toksinleri ve atık maddeleri vücuttan atar. Bu da vücudun bağışıklığını güçlendirir, bu nedenle bu yemişler bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudunuz birçok hastalığa ve enfeksiyona karşı dirençli hale gelir.

11.Kan Şekeri Seviyesini Düzenler

Yemekten sonra vücuttaki kan şekeri seviyesinin yükseldiği yaygın bir gözlemdir. Kan şekerinin aniden yükselip düşmesi sağlık için iyi değildir. Yeşil badem, kan şekeri seviyesini düzenleyen insülin hormonunun salgılanmasına yardımcı olur.

12.Güçlü kemikler

Yeşil badem yüksek oranda fosfor içerir. Kemik ve diş yapımı için kalsiyum ve fosfor son derece önemlidir. Düzenli olarak yeşil badem yemek dişlerinizi ve kemiklerinizi güçlendirir. Aynı zamanda vücudun tüm iskelet sistemini iyileştirir.

13.Kalp Hastalıklarını Önler

Yeşil bademlerin kabuğu, arterler için gerekli olan flavonoidler içerir. Yırtılmaları veya hasarları önleyerek kan damarlarını korur. Ayrıca kalp krizini ve her türlü kalp hastalığını önleyebilir. Bu kuruyemişler sağlıklı yağlara sahiptir ve bu nedenle kolesterolü kontrol altında tutar.

14.Sindirime İyi Gelir

Yeşil badem lif bakımından zengindir ve sindirim sürecini kolaylaştırır. Bu nedenle bağırsak hareketlerine yardımcı olur ve kabızlığı önler. Bu kuru yemişler sindirim sürecine yardımcı olur ve sindirim sistemi için mükemmeldir. Sindirim sisteminin sorunsuz çalışması için bu yemişleri düzenli olarak yiyin.

 

Findhomeremedy.com

DİĞER HABERLER
Neden D3 Vitamini ?
İyi Bayramlar..
Sağlıklı Yaşamın Formülü
Concorde Sendromu
Yaşa Bağlı İşitme Azlığı
Down Sendromlu Bireyler
Ruh Sağlığınız İçin Denge Şart
Gençleşmek Çok Kolaymış
Çocuklar Neden Yemek Seçer?
Doktor Yerine Aktara Gidenler İçin Hayati Uyarı
Sahte Gıda Takviyelerindeki Tehlike
Kutlu Olsun...
Prostat Kanseri
6 Portakal Mucizesi
Hangi Vitamin ve Neden?
Vajinal Mantar
Kalp Hastalıklları
Romatizma ve Belrtileri
Mide Yanması Nedir?
Hastalıktan Nasıl Korunurum
Sinüzit nedir?
Yüksek Ateşte Kaçınılması Gereken 7 Hata
Kuru Meyvelere Dikkat!
Çocuklarda Gastrit ve Ülser
Kuru Ciltlere Özel Doğal Savaşçılar!
Gripten Korunmanın Yolu
Bütün Mesele Direncimiz!
Mutlu Yıllar!
Diyabette Bunama Riski
Mucizevi Besin Dağ Çileği

En Çok Okunanlar


Gençleşmek Çok Kolaymış

Yürümek pek çok kişi için yaşamın her anında bir yerlere yetişme telaşıyla sık sık başvurulan bir yöntem. Bu yol, aslında daha sağlıklı bir hayatın da anahtarı.

Yaşa Bağlı İşitme Azlığı

Yaşın ilerlemesiyle birlikte işitmede ve bilişsel becerilerde değişiklikler ortaya çıkmaya başlıyor. Tıbbi hastalıklar, psikolojik faktörler, görme ve işitme bozuklukları gibi duyusal eksiklikler yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi hızlandırabiliyor.

Sağlıklı Yaşamın Formülü

Sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme konusunda gündemde yer alan birçok trend arasından "sezgisel beslenme", kişinin yemekle olan ilişkisini geliştirmeye odaklanan bir yaklaşım olarak ön plana çıkıyor.