Misel Mucize

Misel Mucize

Dermokozmetik Dünyasında Misel Mucize

Günlük cilt bakımının şüphesiz en önemli basamağı; cilde uygun ürün seçimi ile sabah-akşam düzenli yapılan cilt temizliği. Temizleme; ciltte etki yaratmak amaçlı kullanılacak serum ve kremlerin cilde düzgün penetre olabilmesi için cildi hazırlama aşaması aynı zamanda. Temizleyici çeşitleri kabaca; su ile durulanan formlar ve pamukla uygulanan formlar olarak ikiye ayrılabilir. Su ile durulanan ürünler jel, krem ya da yağ formda; pamukla uygulananlar ise süt ya da misel su yapısındadır. Tüketiciler açısından en fazla tercih edilen form ise misel sular. Peki; her cilt tipine ve durumuna uygun temizleyici üretilebilmesine imkan sağlayan ve satış hacmi, temizleyici satışının büyük bölümünü kaplayan Misel Teknoloji nedir? 

Misel Teknoloji; su fazı ve onun içine hapsedilmiş hem lipofilik (yağ seven) hem hidrofilik (su seven) kutuplara sahip küreciklerden oluşan sisteme verilen isimdir. Bu teknolojiye sahip temizleyiciler; lipofilik kutuplar sayesinde kirleri, hatta suya dayanıklı (waterproof) makyajı bile başarılı bir şekilde sökerken, su fazı sayesinde ciltte yağlı bir his bırakmaksızın uzaklaştırabilme avantajına sahiptir. Ayrıca durulama gerektirmemesi, tüketici açısından kullanım kolaylığı sağlar. 

 

Diğer bir avantajı; suya dahi tepki verebilen aşırı reaktif ciltlerde hassasiyet yatıştırıcı içerikler eklenmesi yanında susuz temizlik imkanı sunmasıdır. Ayrıca özellikle makyaj yapan kişilerde; su ile durulanan temizleyici formları tercih edilse dahi kirlerin ve makyajın tam uzaklaştırılması amacıyla tonik ya da misel sularla ikinci bir temizlik önerilmelidir. Jel ile temizlik yapıldıktan sonra üzerinden misel su ile geçildiğinde hala pamukta kir ve makyaj kalıyor olması bu zorunluluğun ispatıdır.

Misel sular aynı zamanda,günlük cilt bakımında az ürünle iş görmek isteyen bireyler için çok uygundur. Sadece bir pamuk ve misel su yardımıyla yüz ve göz makyajı rahatça temizlenebilir. Bu teknoloji sadece yetişkinlerin cilt temizleme ürünlerinde değil; bebek ürünlerinde de kullanılmaktadır. Ne kadar doğal olursa olsun; ıslak mendillere kıyasla bebeklerin yüz, vücut ve bez bölgesi temizliği için çok daha sağlıklı ve ekonomik bir alternatiftir.

Saydığım bu avantajlar; neredeyse bütün dermokozmetik markaların ürün portföyünde misel su bulunmasının ve tüketiciler açısından da en çok tercih edilen temizleme ürünü olmasının sebebidir.

SEVGİLER...

 

Ecz. Merve MÜFTÜOĞLU

 


Eczacininsesi.com

DİĞER HABERLER
Neden D3 Vitamini ?
İyi Bayramlar..
Sağlıklı Yaşamın Formülü
Concorde Sendromu
Yaşa Bağlı İşitme Azlığı
Down Sendromlu Bireyler
Ruh Sağlığınız İçin Denge Şart
Gençleşmek Çok Kolaymış
Çocuklar Neden Yemek Seçer?
Doktor Yerine Aktara Gidenler İçin Hayati Uyarı
Sahte Gıda Takviyelerindeki Tehlike
Kutlu Olsun...
Prostat Kanseri
6 Portakal Mucizesi
Hangi Vitamin ve Neden?
Vajinal Mantar
Kalp Hastalıklları
Romatizma ve Belrtileri
Mide Yanması Nedir?
Hastalıktan Nasıl Korunurum
Sinüzit nedir?
Yüksek Ateşte Kaçınılması Gereken 7 Hata
Kuru Meyvelere Dikkat!
Çocuklarda Gastrit ve Ülser
Kuru Ciltlere Özel Doğal Savaşçılar!
Gripten Korunmanın Yolu
Bütün Mesele Direncimiz!
Mutlu Yıllar!
Diyabette Bunama Riski
Mucizevi Besin Dağ Çileği

En Çok Okunanlar


Gençleşmek Çok Kolaymış

Yürümek pek çok kişi için yaşamın her anında bir yerlere yetişme telaşıyla sık sık başvurulan bir yöntem. Bu yol, aslında daha sağlıklı bir hayatın da anahtarı.

Yaşa Bağlı İşitme Azlığı

Yaşın ilerlemesiyle birlikte işitmede ve bilişsel becerilerde değişiklikler ortaya çıkmaya başlıyor. Tıbbi hastalıklar, psikolojik faktörler, görme ve işitme bozuklukları gibi duyusal eksiklikler yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi hızlandırabiliyor.

Sağlıklı Yaşamın Formülü

Sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme konusunda gündemde yer alan birçok trend arasından "sezgisel beslenme", kişinin yemekle olan ilişkisini geliştirmeye odaklanan bir yaklaşım olarak ön plana çıkıyor.