Estetik Dolgu Malzemeleri Ne Kadar Güvenli?

Estetik Dolgu Malzemeleri Ne Kadar Güvenli?

Op. Dr. Coşkun Şanverdi 

Estetik dolgu malzemelerini günümüzde çok sık kullanır olduk. Bu konuda talep çok, dolayısı ile bilgi sahibi olmak isteyen veya olması gereken bir o kadar kişi. Hangi ürünler kullanılmalı, hangisine güvenebiliriz ve dolgu uygulamaları ile neler gerçekleştirebiliriz.

Öncelikle yarı kalıcı veya kalıcı diye tanımlanan sentetik dolgular konusunda çok dikkatli olmanızı öneririm. Bir defa yapılacak, ömür boyu kalıcı olacak düşüncesinin, pek çok kişi için cazip olabildiğini gözlemliyorum fakat işin özüne indiğiniz zaman durumun  bu kadar  basit ve sorunsuz  olmadığını görebilirsiniz.

En başta, geri dönüşümsüz olması dahi başlı başına bir sorun. Bu dolgulardan kurtulmak istediğiniz zaman bir ameliyata mecbur kalmak hiç hoşunuza gitmeyecektir. Kullanılan dolgunun yol açabileceği enfeksiyon, alerjik reaksiyonlar, vücudun dolguyu atmaya çalışırken cildinizde bırakabileceği izler, kötü görüntüler cabası.

Önerim, elbette en sağlıklı ve garantili yol olan geçici dolgular yani hyaluronik asit dolgular.

Hyalüronik asit ağırlığının 1000 katı su tutabilen, vücudunuzda zaten mevcut olan (cildiniz, eklemleriniz gibi) bir nevi sünger. Kalite ve sertlik-yumuşaklığına göre kalıcılıkları 1-3 yıl arasında değişiyor. Kullanılacak kaliteli bir hyaluronik asit dolgu uygulamasından sonra sorun yaşama ihtimaliniz çok çok düşük, hatta yok gibidir. Elbette ki iyi bir uygulama ve kimi özel durumlara dikkat edilmesi kaydıyla.

İyi bir planlama sonrasında ofis şartlarında yapılabilen 10-15 dakikalık bir uygulama ile tüm yüzünüz şekillendirilip, gençleştirilebilir, sarkmalar toparlanabilir, elmacık kemikleri, yanaklar, çene hatları istenilen şekle sokulabilir, ameliyatsız burun estetiği yapılabilir (uygun hastalarda), kırışıklar giderilebilir, liste uzatılabilir.

 

Pek çok şey yapılabilir, eğer;

İYİ BİR PLANLAMA, İYİ BİR UYGULAMA VE  KALİTELİ BİR MALZEME olursa…

 

 

 

 

 

Op.Dr Coşkun Şanverdi

DİĞER HABERLER
Neden D3 Vitamini ?
İyi Bayramlar..
Sağlıklı Yaşamın Formülü
Concorde Sendromu
Yaşa Bağlı İşitme Azlığı
Down Sendromlu Bireyler
Ruh Sağlığınız İçin Denge Şart
Gençleşmek Çok Kolaymış
Çocuklar Neden Yemek Seçer?
Doktor Yerine Aktara Gidenler İçin Hayati Uyarı
Sahte Gıda Takviyelerindeki Tehlike
Kutlu Olsun...
Prostat Kanseri
6 Portakal Mucizesi
Hangi Vitamin ve Neden?
Vajinal Mantar
Kalp Hastalıklları
Romatizma ve Belrtileri
Mide Yanması Nedir?
Hastalıktan Nasıl Korunurum
Sinüzit nedir?
Yüksek Ateşte Kaçınılması Gereken 7 Hata
Kuru Meyvelere Dikkat!
Çocuklarda Gastrit ve Ülser
Kuru Ciltlere Özel Doğal Savaşçılar!
Gripten Korunmanın Yolu
Bütün Mesele Direncimiz!
Mutlu Yıllar!
Diyabette Bunama Riski
Mucizevi Besin Dağ Çileği

En Çok Okunanlar


Gençleşmek Çok Kolaymış

Yürümek pek çok kişi için yaşamın her anında bir yerlere yetişme telaşıyla sık sık başvurulan bir yöntem. Bu yol, aslında daha sağlıklı bir hayatın da anahtarı.

Yaşa Bağlı İşitme Azlığı

Yaşın ilerlemesiyle birlikte işitmede ve bilişsel becerilerde değişiklikler ortaya çıkmaya başlıyor. Tıbbi hastalıklar, psikolojik faktörler, görme ve işitme bozuklukları gibi duyusal eksiklikler yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi hızlandırabiliyor.

Sağlıklı Yaşamın Formülü

Sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme konusunda gündemde yer alan birçok trend arasından "sezgisel beslenme", kişinin yemekle olan ilişkisini geliştirmeye odaklanan bir yaklaşım olarak ön plana çıkıyor.