Bahar alerjisine dikkat
Tedavi edilmediğinde astıma dönüşebilen bu rahatsızlığa karşı alınacak önlemler, hastalığın daha hafif seyretmesine yardımcı olabiliyor.
İLERLEYEN YAŞLA BİRLİKTE CİLDİN KORUYUCULUĞU AZALIYOR!
Pek çok insan cildin aslında koruyucu bir organ olduğunu fark etmiyor. Vücudun en büyük organı olan derinin en önemli görevi ise vücudu dış etkenlere karşı korumak…
Yaşla beraber hücre yenilenmesinin azaldığını ve bu durumun da cildin koruyuculuğunu azalttığını söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Ferihan Bilgin, ileri yaşta cilt sağlığını korumak için neler yapılması gerektiğini aktardı.
Derinin bünyesinde bulunan sinirler, damarlar, kıl yapıları, yağ ve ter bezleri; termoregülasyon (bir organizmanın, çevre sıcaklığı farklı olsa bile vücut sıcaklığını belirli sınırlar içinde tutma yeteneği) ve duyu fonksiyonlarını da yerine getiriyor.
YAŞLANDIKÇA CİLT LEKELERİ VE YARALAR DAHA GEÇ İYİLEŞİYOR
“Yaşla beraber hücrelerin yenilenmesi azalıyor bu durum da cildin koruyuculuğunu azaltıyor.” uyarısında bulunan Dr. Ferihan Bilgin, “İlerleyen yaşta kolajen ve elastin gibi esnekliği sağlayan elemanların üretimi azalıyor ve derinin nemlenme kapasitesi düşüyor. Bunların sonucunda; karşımıza daha kuru, daha ince, lekeli ve kırışık, kırılgan, darbelere daha az dayanıklı, daha kolay moraran ve daha yavaş iyileşen cilt çıkıyor.” dedi.
CİLT TEMİZLİĞİNDE SICAK SUDAN KAÇINILMALI!
Uzm. Dr. Ferihan Bilgin yaşla beraber ciltte meydana gelen durumların etkilerini azatlmak ve bu süreci uzatmak için dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıraladı:
Tedavi edilmediğinde astıma dönüşebilen bu rahatsızlığa karşı alınacak önlemler, hastalığın daha hafif seyretmesine yardımcı olabiliyor.
Yeni beslenme düzenine geçiş için önerilerde bulunan Bilge, şu tavsiyelerde bulundu:
Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun. Aileniz ve Sevdiklerinizle Birlikte Nice Bayramlara!
Kanser teşhisinde ve tedavisinde nükleer tıbbın rolü nedir? PET taramaları hangi durumlarda kullanılır?
Kalp krizleri genellikle kalbi besleyen koroner damarlarda oluyşan ağlı plakların üzerinde milimetrik yırtılmaların oluşması ve saniyeler içinde üzerinde pıhtı birikerek damarı tıkaması sonucu görülür.
Argivit Bromelain Nedir? Bromelain’in Faydaları Nelerdir?