Halk Sağlığını Korumak

Halk Sağlığını Korumak

Ecz. Armağan ENER

Covid-19 salgınında yaşanan yeni dalga hem Dünyayı hem de ülkemizi tehdit etmeye devam ediyor. Salgın süresince canları pahasına görev yapan bütün sağlık çalışanları gibi meslek onuru ve saygınlığına yaraşır bir mücadele gösteren tüm Eczacılarımıza ve Eczacı teknisyenlerimize teşekkür ediyorum. Hayatlarını kaybedenlere Allahtan Rahmet, ailelerine sabır diliyor, saygıyla anıyorum.

Covid-19 bize bir kez daha göstermiştir ki Her Şeyin Başı Sağlıktır. Bir virüs ,dünyada sağlığı, ekonomiği, yaşam biçimini, iletişimi ve ilişkileri kısacası tüm hayatı altüst edebilmektedir. Tarih boyunca, su çiçeği , kabakulak, kızamık kızamıkçık, çocuk felci gibi bir çok salgın hastalığın önüne bu hastalıklara karşı geliştirilmiş aşılarla geçilmiştir. Elbette kişisel hijyen, temizlik dezenfeksiyon maske mesafe çok önemlidir ancak vücudumuzu hastalıklara karşı koruyabilmek için en önemli etkenler aşılanmak ve bağışıklık sistemimizi güçlü kılmak olacaktır.

 

Bağışıklık sistemini güçlendirmek sadece bir mucizevi ürünler, besinler ya da tek bir vitaminle olacak bir durum değildir. Tamamen bütüncül bir durumdur; kişinin beslenme düzeni, uyku düzeni, su tüketimi, kişinin ruh hali; hepsi bağışıklık sistemimiz için çok önemli unsurlardır. Hazır gıda tüketimin arttığı bu dönemde maalesef almamız gereken vitaminleri ve mineralleri, besinlerden yeterince alamıyoruz bu da bağışıklık sistemimiz için tehdit oluşturmaktadır.

Hem aşılar konusunda, hem bağışıklığımızı güçlendiren vitaminler,   mineral ve takviye edici ürünlerin kullanımında sadece ve sadece; Sağlık Sistemimizin, Doktorlarımızın, Eczacılarımızın uyarı ve tavsiyeleriyle  hareket etmek hepimizin sağlığı için uygun olacaktır.

**İnternet ve çeşitli kanallardan yetkisiz kişilerin önerileriyle ürün kullanmaktan uzak durmalıyız. Bu bilinçle hareket ederek hep birlikte sabır ve gayret göstererek bu salgını da aşacağız.

 

Ecz. Armağan ENER

Pharmetic Derneğinin Onursal Başkanı

 

DİĞER HABERLER
Neden D3 Vitamini ?
İyi Bayramlar..
Sağlıklı Yaşamın Formülü
Concorde Sendromu
Yaşa Bağlı İşitme Azlığı
Down Sendromlu Bireyler
Ruh Sağlığınız İçin Denge Şart
Gençleşmek Çok Kolaymış
Çocuklar Neden Yemek Seçer?
Doktor Yerine Aktara Gidenler İçin Hayati Uyarı
Sahte Gıda Takviyelerindeki Tehlike
Kutlu Olsun...
Prostat Kanseri
6 Portakal Mucizesi
Hangi Vitamin ve Neden?
Vajinal Mantar
Kalp Hastalıklları
Romatizma ve Belrtileri
Mide Yanması Nedir?
Hastalıktan Nasıl Korunurum
Sinüzit nedir?
Yüksek Ateşte Kaçınılması Gereken 7 Hata
Kuru Meyvelere Dikkat!
Çocuklarda Gastrit ve Ülser
Kuru Ciltlere Özel Doğal Savaşçılar!
Gripten Korunmanın Yolu
Bütün Mesele Direncimiz!
Mutlu Yıllar!
Diyabette Bunama Riski
Mucizevi Besin Dağ Çileği

En Çok Okunanlar


Gençleşmek Çok Kolaymış

Yürümek pek çok kişi için yaşamın her anında bir yerlere yetişme telaşıyla sık sık başvurulan bir yöntem. Bu yol, aslında daha sağlıklı bir hayatın da anahtarı.

Yaşa Bağlı İşitme Azlığı

Yaşın ilerlemesiyle birlikte işitmede ve bilişsel becerilerde değişiklikler ortaya çıkmaya başlıyor. Tıbbi hastalıklar, psikolojik faktörler, görme ve işitme bozuklukları gibi duyusal eksiklikler yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi hızlandırabiliyor.