Daha Verimli Çalışmak İçin 4 İpucu

Daha Verimli Çalışmak İçin 4 İpucu

 

Normalleşmeyle beraber birçok kurumsal şirket yarı ofis yarı ev sistemi olan hibrit modele geçiş yaptı. Bu noktada en önemli konu ise iş verimliliğini devam ettirmek oldu. 45 farklı lokasyonda sanal ve paylaşımlı ofis hizmeti sağlayan eOfis, çalışanların daha verimli olmasını sağlayacak 4 pratik ipucu verdi.   

Pandeminin hayatımıza getirdiği hibrit çalışma sistemi, hem ev hem de ofis ortamında çalışma prensibini kapsıyor. Bu model tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de özelden genele doğru yayılmaya başladı. Bu noktada en önemli kriter ise iş yaşantımızdaki verimliliği artıran ve günlük alışkanlıklarımıza olumlu etki edecek iyileştirmeler yapmaktan geçiyor. Bunun üzerine paylaşımlı ofis denince ilk akla gelen markalardan eOfis, yeni çalışma biçimine uygun verimliliği artıracak önerilerini paylaştı.

Güne ‘‘Yapılacaklar Listesi’’ ile başlayın!

Güne başlamadan yapılması gerekenleri madde madde belirttiğiniz bir liste oluşturun. Bu liste zihninizdeki iş yoğunluğunu azaltıp, daha konsantre olmanızı sağlayacak.

Verimli çalışmak kaliteli uykuyla doğru orantılı

İnsan vücudundaki belli başlı fizyolojik sistemler ve beyinle ilgili yapılar, uyurken yenileniyor. Uykusuzluk durumunda bu faaliyetleri olumsuz etkiliyor. Güçlü bağışıklık sistemine sahip olmak için uykunun önemi oldukça büyük rol oynuyor. Uyku düzeni çalışma verimliliğini etkileyen en önemli unsurların başında geliyor. Ulusal Uyku Vakfı tarafından yapılan araştırmaya göre; yetişkin bir bireyin günlük 7 ila 9 saatlik bir uyku süresine ihtiyaç duyduğunu araştırmalarla kanıtlıyor. Buna göre uykunun düzenli ve belirtilen aralıklarda yapılması, verimli çalışmanın da etkisini artırıyor.

          

Tek Bir Çalışmaya Odaklanın!

Kurumsal hayatın en önemli sorunlarından biri de odaklanma problemi olarak karşımıza çıkıyor. Aynı anda birden fazla iş yapmaya çalışmak, işleri yarım bırakıp sonra devam etmek; işlerin daha geç bitmesine sebep oluyor. Bu konuda psikologlar tarafından yapılan araştırmalar gösteriyor ki; aynı anda birden fazla görevi yerine getirmeye çalışanlarda, zaman ve performans kaybı yaşanıyor. Bu yöntemin yerine, bir sonraki iş planına geçmeden önce tek bir göreve devam etme alışkanlığını yaratmak verimliliği artırıyor.

 

                         

Motivasyonun temeli çalışma ortamından geçiyor

Uzun süre oturarak, çalışan kişiler için en çok dikkat edilmesi gereken detaylardan biri de çalışma masasının düzeni. Düzene önem vermediğiniz takdirde alanda dikkatinizi toplamak her zamankinden çok daha zor bir hal alabilir. Bazı araştırmalar, bir ofisi estetik açıdan mutlu edecek aksesuarlarla donatmanın verimliliği yüzde 15'e kadar artırabileceğini söylüyor. Resimler, fotoğraflar, mumlar, çiçekler veya yüzünüzü güldürecek herhangi bir şey ile ofis alanınızı canlandırmanız işinizde motivasyonunu da artırıyor.

                       

 

eczacıdan sağlık

DİĞER HABERLER
İyi Bayramlar..
Sağlıklı Yaşamın Formülü
Concorde Sendromu
Yaşa Bağlı İşitme Azlığı
Down Sendromlu Bireyler
Ruh Sağlığınız İçin Denge Şart
Gençleşmek Çok Kolaymış
Çocuklar Neden Yemek Seçer?
Doktor Yerine Aktara Gidenler İçin Hayati Uyarı
Sahte Gıda Takviyelerindeki Tehlike
Kutlu Olsun...
Prostat Kanseri
6 Portakal Mucizesi
Hangi Vitamin ve Neden?
Vajinal Mantar
Kalp Hastalıklları
Romatizma ve Belrtileri
Mide Yanması Nedir?
Hastalıktan Nasıl Korunurum
Sinüzit nedir?
Yüksek Ateşte Kaçınılması Gereken 7 Hata
Kuru Meyvelere Dikkat!
Çocuklarda Gastrit ve Ülser
Kuru Ciltlere Özel Doğal Savaşçılar!
Gripten Korunmanın Yolu
Bütün Mesele Direncimiz!
Mutlu Yıllar!
Diyabette Bunama Riski
Mucizevi Besin Dağ Çileği
Ağrılarınızı Bitirmek İçin 5 Yöntem

En Çok Okunanlar


Gençleşmek Çok Kolaymış

Yürümek pek çok kişi için yaşamın her anında bir yerlere yetişme telaşıyla sık sık başvurulan bir yöntem. Bu yol, aslında daha sağlıklı bir hayatın da anahtarı.

Yaşa Bağlı İşitme Azlığı

Yaşın ilerlemesiyle birlikte işitmede ve bilişsel becerilerde değişiklikler ortaya çıkmaya başlıyor. Tıbbi hastalıklar, psikolojik faktörler, görme ve işitme bozuklukları gibi duyusal eksiklikler yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi hızlandırabiliyor.