Ruhsal Hastalıklar İkinci Sırada
Ruhsal hastalıklar, Türkiye’de sağlık harcamaları ve hastalıkların görülme sıklığı bakımından ikinci sırada
1. Şampuan Seçiminize Dikkat Edin
Şampuanınızın saç tipinize uygun olmasına özen gösterin. Doğru yıkama şekli de oldukça önemli. Unutmayın ki saç şampuanları saçınızın uçları için değil; saç kökleriniz ve saç deriniz içindir. Bu yüzden uygun miktarda şampuanı saç diplerinizde yoğun şekilde köpürterek yıkayın. Saçlarınızı yıkarken tırnaklarınızı kullanıp kafa derinizi tahriş etmeyin. Bu daha çok yağlanmaya sebep olabilir.
2. Saçlarınızı Isıyla Şekillendirmeyin
Saçlarınızı düzleştirmeyi ya da maşa ile doğal dalgalar yaratmayı ne kadar sevdiğinizi tahmin edebiliyoruz. Ancak saç deriniz yağlı ise bilin ki ısı işlemler saçınızın dostu değil. Bu şekillendiricileri kullanmayı minimuma indirmeye özen gösterin. Saçlarınızı doğal bir şekilde kurumaya bırakın.
3. Saç Fırçalarınızı Düzenli Olarak Temizleyin
Saç malzemeleriniz de en az makyaj malzemeleriniz kadar temiz olmalı. Makyaj süngerlerinizi ve fırçalarınızı temizlerken saç fırçanızı da temizlemeyi alışkanlık haline getirin.
4. Doğal Bakıma Yönelin
Saçınıza bakım yapmayı seviyorsanız yağ sorunu ile savaşacak doğal malzemelere yönelin. Mesela aloe vera! Aloe vera saçlarınızdaki aşırı yağı giderir ve saç derinize bakım uygular. Bitkinizden bir miktar doğal taze aloe vera jeli alın ve onunla saç derinizi ovalayın. Bunu saçlarınızı yıkadıktan sonra yapabilirsiniz. Saç derinizin yatıştığını ve ferahladığını hissedeceksiniz.
5. Saçlarınızı Tararken Nazik Olun
Saçlarınızı yıpratmadan nazik bir şekilde tarayın. Çok fazla taramamaya da özen gösterin.
Trendus.com
Ruhsal hastalıklar, Türkiye’de sağlık harcamaları ve hastalıkların görülme sıklığı bakımından ikinci sırada
Moderatör: Ecz. Hakan Gençosmanoğlu Konuk: Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran Hangi takviyeyi nasıl kullanalım?
GRİP VE ZATÜRREDEN KORUNMANIN EN ETKİLİ YOLU AŞI
Gebe Kalma Yolunda Doğru Beslenme
Dijital dünyanın vazgeçilmez bir parçası haline gelen ekranlar, hayatımıza kolaylık sağlarken aynı zamanda bazı sağlık sorunları için de bir tehdit oluşturuyor.
Moderatör: Ecz. Hakan Gençosmanoğlu Konuk: Prof. Dr. Çağatay Çifteri Meme Kanseri: Erken Teşhiste %100 Başarı