Ramazan Ayında Susuz Kalmamak
Ramazan, manevi bir arınma süreci olarak benimsense de, uzun saatler süren açlık ve susuzluk, özellikle sıcak iklimlerde yaşayanlar için fizyolojik bir sınav haline gelebilir.
Unutkanlık, dalgın bir zihin... Tüm bunlar zaman zaman can sıkıcı boyutlara ulaşabiliyor. Ancak bunları beslenmenizle de önleyebilmek mümkün. Beslenmenizde yer verebileceğiniz baharat ve bitkilerle hem yiyecekleriniz daha lezzetli olacak hem de beyin sağlığınız güçlenecek.
İşte beyne iyi gelen besinler:
Zencefil: Pek çok faydası bilinen zencefil, ayrıca demans ve Alzheimer hastalığının tedavisinde de yararlıdır.
Zerdeçal: Yapılan bir araştırmada Hindistan'da Alzheimer hastalığı oranlarının daha düşük olduğu sonucuna varıldığında, beslenmelerinde bulunan köri baharatı ve zerdeçalın öneminin göz ardı edilmediği sonuçlara ulaşıldı.
Adaçayı: Adaçayı hafif ve orta seviyede Alzheimer olan yaşlı erişkinlerde öğrenmeye katkıda bulunuyor. Sağlıklı bireylerde ise gelişmiş hafızaya destek sağlıyor.
Tarçın: 2015 yılında fareler üzerinde olumlu sonuç veren bir gözlemde, tarçın özünün laboratuar farelerini bilişsel bozukluklardan korumaya yardımcı olduğu sonucu ortaya çıktı. Tarçın, Parkinson hastalarında da nöroprotektif faydalar sağlayabiliyor.
Biberiye: Orta yaş ve üzerinde hafıza gelişimini destekleyen biberiye beyne en iyi gelen bitkilerden. Ayrıca, beyin hücresi ölümünü de engelliyor.
Kaynakça
Trendus.com
Ramazan, manevi bir arınma süreci olarak benimsense de, uzun saatler süren açlık ve susuzluk, özellikle sıcak iklimlerde yaşayanlar için fizyolojik bir sınav haline gelebilir.
Teksas eyaletinde artan kızamık vakalarının yanı sıra, bu yıl dokuz farklı eyalette de kızamık vakaları rapor edildi.
Hamilelik, kadın vücudunda birçok fiziksel ve hormonal değişikliğe neden olan özel bir süreçtir.
Kanser Nasıl Tanınır
Ortalama 5 kişiden birinde görülecek kadar sıklığı artan kanser hastalığında yeni tedavi yöntemleri umut vadediyor
Güneşe uzun süre maruz kalmak cilt lekelerine sebebiyet verebilir.