Ramazan Ayında Susuz Kalmamak
Ramazan, manevi bir arınma süreci olarak benimsense de, uzun saatler süren açlık ve susuzluk, özellikle sıcak iklimlerde yaşayanlar için fizyolojik bir sınav haline gelebilir.
Dünyada birçok kadın meme kanseriyle mücadele etmekte. Maalesef birçok zaman da üzücü sonuçlar doğurabiliyor.
Bilim insanlarının yaptığı son çalışmalar meme kanseri hastalarına umut ışığı oldu.
Londra Kanser Araştırma Enstitüsü’nün yaptığı son çalışmada meme kanserine bağlı ölüm orandan sorumlu 2 gen tespit edildi. Yaklaşık 2000 hasta üzerinde yapılan araştırmada, meme kanseri olan kadınlarda bu iki genin 3 kat daha aktif rol aldığı ispat edildi.
Çalışmalar tamamlandığında, meme kanserinin doğrudan tedavi edileceğine ve yaşam süresinin tamamen değişeceğine inanılıyor.
Dr. Paul Huang’ın yaptığı açıklamada kadınların yaşam süresinin geçtiğimiz yıllara oranla ciddi artış gösterdiğini ve bunların yapılan çalışmaların ışığında olduğunu söyledi. Bizim çalışmamızda ise kanserli hücrelerin diğer sağlıklı hücrelerden ayıran ve agresif seyreden kanser türlerinde hayatta kalma oranını artıran bir buluştur. Ayrıca kanserli hücrelerin yayılma mekanizmasını çözmede etkili olacaktır diye ekledi.
The Instıtute of Cancer Research U.K
Ramazan, manevi bir arınma süreci olarak benimsense de, uzun saatler süren açlık ve susuzluk, özellikle sıcak iklimlerde yaşayanlar için fizyolojik bir sınav haline gelebilir.
Teksas eyaletinde artan kızamık vakalarının yanı sıra, bu yıl dokuz farklı eyalette de kızamık vakaları rapor edildi.
Hamilelik, kadın vücudunda birçok fiziksel ve hormonal değişikliğe neden olan özel bir süreçtir.
Kanser Nasıl Tanınır
Ortalama 5 kişiden birinde görülecek kadar sıklığı artan kanser hastalığında yeni tedavi yöntemleri umut vadediyor
Güneşe uzun süre maruz kalmak cilt lekelerine sebebiyet verebilir.