Kronik Hastalara Tavsiyeler
Hastaların, doktorlarının verdiği tedavi planına ve ilaç kullanımına harfiyen uymaları gerektiğini söyledi.
Doğu Asya topraklarında yetişen, odunsu bir yapıya sahip olan udi hindi ağaçtan elde ediliyor. Özellikle Çin’de yoğun olarak görülen bu ağaç, her mevsim yaprakları bulunan ve mevsim geçişlerinden etkilenmeyen bir türdür.
Udi Hindi kozmetik sektöründen geleneksel tıbba birçok alanda kullanılıyor.
Udi Hindi bitkisi, doğru şekilde kullanılması durumunda bağışıklık sisteminin güçlenmesine, vücuttan mikropların atılmasına ve birçok hastalığın tedavi sürecinin hızlanmasına yardımcı olur. Udi hindi, daha çok yağ ve toz halinde tüketilir.
Vücuttan mikropların atılmasını sağlar: Bilinen en güçlü doğal antibiyotiklerden birisidir. Düzenli bir şekilde kullanıldığında vücuttan mikropların atılmasında fazlasıyla yararlıdır.
İltihap ve enfeksiyonlara karşı faydalıdır: Özellikle toz haline getirilmiş udi hindi bitkisi, balla karışımı yapılarak tüketilmesi halinde antibiyotik özelliği alır. Doğru miktarda tüketilmesi halinde Udi hindi tozu iltihap ve enfeksiyonların vücuttan atılmasına yardımcı olurç
Boğaz ağrısı ve burun akıntısına karşı etkili: Boğazı yumuşatması sebebiyle boğaz ağrılarına ve genel iltihaplanma durumlarında etkili olmaktadır.
Mide ağrıları ve stres iyi gelir: Udi Hindi sakinleştirici bir özelliğe sahiptir. Düzenli bir şekilde tüketilmesi durumunda, mide ağrılarına ve strese iyi gelir. Bal şerbetiyle Udi Hindi tozunu karıştırıp ılık su ile birlikte tüketmek, baş ağrılarına karşı da etkilidir.
Cilt sağlığına faydalıdır: Udi Hindi, cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesine yardımcı olur. Hafif dereceli yanıklar ve egzama hastalığında tercih edilen bir bitkidir.
Ağız kokusunu giderir: Hoş bir kokuya sahip olması sebebiyle ağız kokularını giderir. Gün içerisinde bir miktar udi hindi bitkisi çiğnenmesi ağız kokusu sorununa yardımcı olur.
Eczacıdan Sağlık
Hastaların, doktorlarının verdiği tedavi planına ve ilaç kullanımına harfiyen uymaları gerektiğini söyledi.
Moderatör: Ecz. Hakan Gençosmanoğlu Konuk: Prof. Dr. Banu Çaycı
Büyük önderimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ ü en derin sevgi, saygı, bağlılık ve minnetle anıyoruz.
Şeker hastalığı kontrol edilmediği takdirde ciddi görme hasarlarına sebebiyet verebiliyor" dedi.
Moderatör: Ecz. Hakan Gençosmanoğlu Konuk: Prof.Dr.Deniz Demiryürek Cildimizi Nasıl Koruruz? Medikal Estetik Uygulamalarında Nelere Dikkat Etmeli?
D vitamini, vücutta önemli birçok biyolojik işlevi yerine getiren ve genel sağlık için kritik bir rol oynayan yağda çözünen bir vitamindir.