Melisa Çayı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Melisa Çayı Nedir? Faydaları Nelerdir?

 

Melisa çayı, kovan otu ya da limon nanesi gibi farklı isimlerle de bilinen melisa bitkisinin yapraklarından yapılan doğal bir bitki çayı türüdür. Baharat olarak da kullanılabilen melisa çayı, en yoğun etkisini ise demlenerek tüketildiğinde gösterir. Dilerseniz sade, dilerseniz de limonla birlikte içilebilen melisa çayı, müdavimleri tarafından son derece faydalı içecekler arasında gösterilir. 

Faydaları:

  • Melisa çayının antiseptik özellik gösterdiği ve bu nedenle de uçuk, yara, sinek ısırığı ve kızarıklık gibi basit cilt problemlerini iyileştirdiği öne sürülür.
  • Doğal bir ağrı kesici ve ateş düşürücüdür. Grip ya da nezleye iyi gelir.
  • Sedatif özelliği bulunduğu iddia edilen melisa çayı, içildikten sonra kişiyi sakinleştirebilir ve huzurlu bir ruh haline kavuşturabilir.
  • Melisa çayı uykusuzluk zamanlarında da sıklıkla tüketilen bir içecektir. Yaygın inanışa göre geceleri bir fincan melisa çayı tüketmek, kişiyi rahatlatabilir ve uykuya hazırlayabilir.
  • Sindirim ve boşaltım sistemine de ciddi faydalar sağladığı iddia edilen melisa çayı, gaz sancısı çekenler tarafından tüketildiğinde ağrıları giderebilir ve sindirimi düzenleyebilir.
  • Vücuttan ter atılmasına yardımcı olur.
  • Konsantrasyon artırıcı etkisi bulunduğu öne sürülen melisa çayı, özellikle ders çalışırken ya da kitap okurken tüketildiğinde hafızayı güçlendirebilir; ancak bu gibi durumlarda bir fincandan fazla melisa çayı tüketmemeye özen göstermek gerekir. Bir fincandan fazla içilen melisa çayı, uykunuzu getirerek çalışmanızı olumsuz yönde etkileyebilir.
  • Doğal ağrı kesici özelliği bulunduğuna inanılan melisa çayı, vücudun farklı noktalarındaki ağrıların giderilmesi için de içilebilir. Günde 3 ila 4 kereye kadar tüketilebilen içecek, ayrıca maske olarak cilde uygulandığı zaman güneşin olumsuz etkilerini ve cilt lekelerini onarmanıza da yardımcı olabilir.
  • Doğal bir ağrı kesici özelliği sayesinde adet sancılarına iyi gelir.
  • Göz tansiyonu için faydalıdır.

 

Lipton.com / Hthayat.com

DİĞER HABERLER
Neden D3 Vitamini ?
İyi Bayramlar..
Sağlıklı Yaşamın Formülü
Concorde Sendromu
Yaşa Bağlı İşitme Azlığı
Down Sendromlu Bireyler
Ruh Sağlığınız İçin Denge Şart
Gençleşmek Çok Kolaymış
Çocuklar Neden Yemek Seçer?
Doktor Yerine Aktara Gidenler İçin Hayati Uyarı
Sahte Gıda Takviyelerindeki Tehlike
Kutlu Olsun...
Prostat Kanseri
6 Portakal Mucizesi
Hangi Vitamin ve Neden?
Vajinal Mantar
Kalp Hastalıklları
Romatizma ve Belrtileri
Mide Yanması Nedir?
Hastalıktan Nasıl Korunurum
Sinüzit nedir?
Yüksek Ateşte Kaçınılması Gereken 7 Hata
Kuru Meyvelere Dikkat!
Çocuklarda Gastrit ve Ülser
Kuru Ciltlere Özel Doğal Savaşçılar!
Gripten Korunmanın Yolu
Bütün Mesele Direncimiz!
Mutlu Yıllar!
Diyabette Bunama Riski
Mucizevi Besin Dağ Çileği

En Çok Okunanlar


Gençleşmek Çok Kolaymış

Yürümek pek çok kişi için yaşamın her anında bir yerlere yetişme telaşıyla sık sık başvurulan bir yöntem. Bu yol, aslında daha sağlıklı bir hayatın da anahtarı.

Yaşa Bağlı İşitme Azlığı

Yaşın ilerlemesiyle birlikte işitmede ve bilişsel becerilerde değişiklikler ortaya çıkmaya başlıyor. Tıbbi hastalıklar, psikolojik faktörler, görme ve işitme bozuklukları gibi duyusal eksiklikler yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi hızlandırabiliyor.

Sağlıklı Yaşamın Formülü

Sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme konusunda gündemde yer alan birçok trend arasından "sezgisel beslenme", kişinin yemekle olan ilişkisini geliştirmeye odaklanan bir yaklaşım olarak ön plana çıkıyor.