Medikal estetik işlemlerde beklentiler değişiyor

Medikal estetik işlemlerde beklentiler değişiyor

Dr. Kürşat Yalvaç

Medikal Estetik işlemler hayatımıza girdiğinden bu yana beklentiler şekillenip doğru noktaya konumlanmaya başlamış bulunmaktadır.

Artık öncelikler daha belirgin, daha dolgun yüz şekillerinden, daha kaliteli, daha doğal, daha genç görünmeye kaymıştır.

Medikal Estetik işlemleri ilk başlarken insanların korktukları durum, aşırı şiş ve şaşkın, doğal olmayan bir görüntüye dönüşmektir.

Yapılan uygulamalar sonucunda böyle görüntülere dönüşmediklerini görünce hep biraz daha fazlasını istemeye başladılar ve bir süre sonra korktukları durum ile yüzleşmek zorunda kaldırlar. Haliyle mutsuzluklar ve memnuniyetsizlikler baş gösterdi ve beklentiler değişmeye başladı.

Bir süre sonra botox ve dolgu uygulamalarını hastalar kendileri ya da doktorları vasıtası ile sınırlamaya başlayarak daha çok anti-aging işlemler ile kombine etme yoluna döndüler.

O halde yeni beklentiler neler?

Artık hastaların beklentileri  öncelikli olmak kaydıyla botox ve doğru miktarlarda dolgu uygulamalarının yanı sıra bir anti-aging programı yapıyoruz.

Antİ-aging denince en çok yaptığımız uygulamalar Somon Dna, Gençlik aşıları, PRP ve mezoterapilerdir. Bu uygulamalarda asıl amaç, cilt kalitesini artırarak daha canlı, parlak, kaliteli bir görüntü sağlarken, aynı zamanda vücudun kendi hücrelerini harekete geçirerek kollajen fibroblast ve elastin sentezlerini arttırmaktır. Ki böylece daha sıkı ve yukarı doğru lifting etkisini görürüz. Aslında yüzümüzün hacmini artırmadan daha sıkı ve genç bir görüntüye kavuşabiliriz.

Doğallık isteyenler ve yaşlanmayı geciktirmeye çalışanlar için, botox ve dolgularını anti-aging uygulamalar ile doğru bir sekilde desteklemeği amaç edinmeliler.

Nice sağlıklı ve genç görünümlü günler dilerim.

 

Dr. Kürşat Yalvaç

info@drkursatyalvac.com

 

DİĞER HABERLER
Neden D3 Vitamini ?
İyi Bayramlar..
Sağlıklı Yaşamın Formülü
Concorde Sendromu
Yaşa Bağlı İşitme Azlığı
Down Sendromlu Bireyler
Ruh Sağlığınız İçin Denge Şart
Gençleşmek Çok Kolaymış
Çocuklar Neden Yemek Seçer?
Doktor Yerine Aktara Gidenler İçin Hayati Uyarı
Sahte Gıda Takviyelerindeki Tehlike
Kutlu Olsun...
Prostat Kanseri
6 Portakal Mucizesi
Hangi Vitamin ve Neden?
Vajinal Mantar
Kalp Hastalıklları
Romatizma ve Belrtileri
Mide Yanması Nedir?
Hastalıktan Nasıl Korunurum
Sinüzit nedir?
Yüksek Ateşte Kaçınılması Gereken 7 Hata
Kuru Meyvelere Dikkat!
Çocuklarda Gastrit ve Ülser
Kuru Ciltlere Özel Doğal Savaşçılar!
Gripten Korunmanın Yolu
Bütün Mesele Direncimiz!
Mutlu Yıllar!
Diyabette Bunama Riski
Mucizevi Besin Dağ Çileği

En Çok Okunanlar


Gençleşmek Çok Kolaymış

Yürümek pek çok kişi için yaşamın her anında bir yerlere yetişme telaşıyla sık sık başvurulan bir yöntem. Bu yol, aslında daha sağlıklı bir hayatın da anahtarı.

Yaşa Bağlı İşitme Azlığı

Yaşın ilerlemesiyle birlikte işitmede ve bilişsel becerilerde değişiklikler ortaya çıkmaya başlıyor. Tıbbi hastalıklar, psikolojik faktörler, görme ve işitme bozuklukları gibi duyusal eksiklikler yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi hızlandırabiliyor.

Sağlıklı Yaşamın Formülü

Sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme konusunda gündemde yer alan birçok trend arasından "sezgisel beslenme", kişinin yemekle olan ilişkisini geliştirmeye odaklanan bir yaklaşım olarak ön plana çıkıyor.