Çörek Otu Yağı

Çörek Otu Yağı

 

ÇÖREK OTU YAĞI NASIL VE NE KADAR TÜKETİLMELİDİR?

 

Yeni başlayanlar için 2 hafta boyunca günde 3 kez bir çay kaşığı; Günde bir veya iki kez 1 tatlı kaşığı olarak tavsiye edilir. Kapsül formunda da alınabilir. 2 kapsül, bir çay kaşığı miktarına eşittir.

Koruyucu ve katkı maddesi içermeyen ve soğuk pres şeklinde üretilen çörek otu yağı tercih edilmelidir. Bazı çörek otu yağları ay çiçek yağı ile karıştırılarak satılır. Bu tür ürünler sağlık açısından faydalı değildir. 

Çörek otu yağı kullanmadan önce doktorunuzdan dozajı hakkında bilgi alabilirsiniz. Ancak genel olarak çörek otu yağı kullanmaya yeni başlayanlara 2 hafta boyunca günde 3 defa çay kaşığı kullanmaları önerilir. İleride günde 1 tatlı kaşığı olarak önerilmektedir.

ÇÖREK OTU YAĞI FAYDALARI NELERDİR?

İnsanlar faydası için çörek otu yağını gıda ile birlikte veya cilde faydası için topikal olarak uygulayabilir.

Çörek otu yağı, aşağıdaki cilt rahatsızlıklarına sahip kişiler için de faydalı olabilir:

  • Sedef hastalığı: Fareler üzerinde 2012 yılında yapılan bir araştırma, yağın antiporiatik faydaları da olabileceğini gösteriyor.
  • Çörek otu yağının sağlığa faydaları yüksektir; Son araştırmalar, çörek otu yağındaki timokinonun, çeşitli kanser hücresi türlerinde programlanmış hücre ölümünü veya apoptozu etkileyebileceğini göstermiştir. Bunlara beyin kanseri, lösemi ve meme kanseri hücreleri dahildir.
  • Anormal sperm ve kısırlığa sahip erkeklerde yapılan plasebo kontrollü bir klinik çalışma, çörek otu yağının sperm hareketini iyileştirebileceğini ve sperm sayısını artırabildiğini buldu.
  • Pek çok hastalığa şifa kaynağı olan çörek otu yağı, alternatif tıbbın vazgeçilmez bitkilerinden biridir. Çörek otu yağı birçok mineral ve vitamin içeren bir tür bitkisel yağdır.
  • Çörek otu yağının hammaddesi olan çörek otu, sağlıklı doymamış yağ asitleri bakımından zengin bir yağ türüdür. İçerdiği yağ dengesi ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Çörek otu yağı ayrıca kan damarlarını genişleterek yüksek tansiyonu da önler.
  • Çörek otu, aktif içeriği sayesinde karaciğere zarar veren maddeleri önleyerek karaciğerde toksik madde oluşumunu engeller.
  • Çörek Otu yağı; Özellikle cilt, akciğer, meme, pankreas ve kolon kanserlerine karşı etkili bir yağ türüdür.
  • Çörek otu yağı belirli oranlarda tüketildiğinde; gerginliği, stresi, depresyonu giderir.
  • Çörek otu yağı ayrıca cinselliği artırıcı bir etki gösterir.
  • Şampuanınıza biraz çörek otu yağı eklerseniz saç dökülmesini önler ve saçınızın sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

Cevizin yüksek kalorili içeriği diyet yapanlar için biraz ürkütücü görünse de sağlığa olan faydaları ile kesinlikle tüketmek isteyeceksiniz.

Bazı kanser türlerine karşı koruma sağlar: Ceviz ile ilgili yapılan çalışmalarda; Tümör büyümesini önlemenin yanı sıra prostat kanseri ve meme kanseri gibi belirli kanser türlerine karşı koruma sağladığı bulunmuştur. Cevizin bu özelliği; İçerdiği antioksidanlar ve omega-3 gibi değerli yağ asitlerinden gelir.

Kalp sağlığını destekler: Sağlıklı bir kalp için ceviz tüketin! Ceviz, kötü kolesterol seviyelerini düşürmenin yanı sıra kan pıhtılarını önlemede yardımcıdır.

Kilo vermeye yardımcı olabilir: İçerdiği yüksek lif sayesinde ceviz daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur. Bu, açlık krizlerini bastırmak ve iştahı azaltmak anlamına gelir. Bu aynı zamanda kilo verme yönetimi için de faydalıdır. Ceviz ayrıca insüline karşı direnç oluşturmaya yardımcı olur ve genellikle obezite ile ilişkilendirilen tip-2 diyabet gelişme riskini azaltır.

Anne adayları ve bebek için faydalıdır: Hamilelikte tüketebileceğiniz en sağlıklı ve en faydalı gıdalardan biri cevizdir. Hamilelikte ceviz tüketmek; Bulantı gibi erken gebelik semptomlarının hafifletilmesine ve doğmamış bebeğin beyin gelişiminin desteklenmesine yardımcı olur.

Saç sağlığı için faydalıdır: Ceviz, biotin değeri yüksek bir besindir. Biotin; Saç sağlığı için son derece faydalıdır. Saç dökülmesinin önlenmesine, saç kalitesinin artmasına ve daha hızlı saç uzamasına yardımcı olur.

Yaşlanmanın etkilerini yavaşlatmaya yardımcı olur: Yaşlanma karşıtı mikro besinlerin iyi bir kaynağı olan ceviz; İçerdiği sağlıklı yağlar, lif ve güçlü antioksidan bileşikler ile yaşlanma belirtilerini geciktirmeye yardımcı olur.

Beyin sağlığı için faydalıdır: Ceviz üzerine yapılan araştırmalar, daha fazla tüketilmesinin beyin fonksiyonlarını iyileştirmeye yardımcı olabileceğini buldu. Ayrıca depresyon ve yaşa bağlı bilişsel gerileme için faydalı olabileceğini gösteren çalışmalar var. Yaşlı yetişkinleri içeren bir çalışmada, düzenli ceviz tüketiminin hafızayı güçlendirdiği tespit edildi.

ÇÖREK OTU YAĞI ZARARLARI NELERDİR?

  • Aşırı kullanımı karaciğer ve böbrek hasarlarına neden olabilir.
  • Bazı ilaçlara etkileşime girebilir. Düzenli kullandığınız bir ilaç varsa doktorunuzu bilgilendirin.
  • Hamilelikte ve emzirirken kullanımı ile ilgili doktorunuza danışın.
  • Topikal kullanımda bazı insanlarda alerjik döküntüye sebep olabilir. Bu nedenle cildin küçük bir bölümünde test etmeden kullanmayın.
  • İçildiği zaman bazı mide rahatsızlıklarına, şişkinliğe, kabızlığa, mide bulantısına ve kusmaya sebep olabilir.
  • Kan basıncını düşürür ve kanın pıhtılaşmasını yavaşlatır. Bu sebeple kanama riskini arttırabilir.

Eczacıdan Sağlık

DİĞER HABERLER
İyi Bayramlar..
Sağlıklı Yaşamın Formülü
Concorde Sendromu
Yaşa Bağlı İşitme Azlığı
Down Sendromlu Bireyler
Ruh Sağlığınız İçin Denge Şart
Gençleşmek Çok Kolaymış
Çocuklar Neden Yemek Seçer?
Doktor Yerine Aktara Gidenler İçin Hayati Uyarı
Sahte Gıda Takviyelerindeki Tehlike
Kutlu Olsun...
Prostat Kanseri
6 Portakal Mucizesi
Hangi Vitamin ve Neden?
Vajinal Mantar
Kalp Hastalıklları
Romatizma ve Belrtileri
Mide Yanması Nedir?
Hastalıktan Nasıl Korunurum
Sinüzit nedir?
Yüksek Ateşte Kaçınılması Gereken 7 Hata
Kuru Meyvelere Dikkat!
Çocuklarda Gastrit ve Ülser
Kuru Ciltlere Özel Doğal Savaşçılar!
Gripten Korunmanın Yolu
Bütün Mesele Direncimiz!
Mutlu Yıllar!
Diyabette Bunama Riski
Mucizevi Besin Dağ Çileği
Ağrılarınızı Bitirmek İçin 5 Yöntem

En Çok Okunanlar


Gençleşmek Çok Kolaymış

Yürümek pek çok kişi için yaşamın her anında bir yerlere yetişme telaşıyla sık sık başvurulan bir yöntem. Bu yol, aslında daha sağlıklı bir hayatın da anahtarı.

Yaşa Bağlı İşitme Azlığı

Yaşın ilerlemesiyle birlikte işitmede ve bilişsel becerilerde değişiklikler ortaya çıkmaya başlıyor. Tıbbi hastalıklar, psikolojik faktörler, görme ve işitme bozuklukları gibi duyusal eksiklikler yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi hızlandırabiliyor.