Vücudunuzu Stres ve Ağrıdan Kurtarmak İçin İpuçları

Vücudunuzu Stres ve Ağrıdan Kurtarmak İçin İpuçları

1. Bel ağrısı için ayak masajı

Ayak, el ve kulaklarda bulunan özel refleks noktalarına basınç uygulayarak bu noktalarla bağlantılı olan organ ve sistemlerin tedavi edilmesine refleksoloji denir . Bilim adamları refleksolojinin etkinliği hakkında tartışıyorlar.
Araştırmalar ayaktaki belirli bölgelerin uyarılmasının kronik sırt ağrısını sıradan bir masajdan daha iyi ortaya çıkarmaya yardımcı olduğunu gösteriyor.

Masaj süreci:

Ayağınıza biraz vücut yağı damlatarak başlayın . Ardından, kavis üzerinde yoğunlaşarak baş parmaklarınızı topuktan ayak parmaklarınıza doğru hareket ettirmeye başlayın. Bir kaç dakika sürecek şekilde bu hareketi tekrarlayın.

2. Yüz masajı 

Yüzdeki gerginlik başka bir stres belirtisidir. Çene ağrısı, diş gıcırdatma, dudak titremesi veya boyun ağrısı şeklinde  ortaya çıkabilir . 

Masaj süreci:

1. Masaja yüzünüze yağ damlatarak başlayın.

2. Parmaklarınızı ve avuç içlerinizi kullanarak yüzünüze masaj yapmaya başlayın, çeneden yukarıya doğru hareket ettirin ve elmacık kemiklerine de yukarı doğru masaj yapın.

3. Alt göz kapağınızı yukarı doğru ve şakakların etrafında çekerek göz çevresinde dairesel hareketler yapın.

4. Burnunuzu sıkın ve parmaklarınızı yukarı ve aşağı hareket ettirin.

5. Yüzünüzün her tarafındaki cilde hafifçe dokunun.

6. Avuç içlerinizi aşağıdan yukarıya doğru hareket ettirerek boynunuza masaj yapın.

3. Aromaterapi 

Aromaterapi, kişinin fiziksel ve zihinsel durumunu iyileştirmek için doğal aromalar kullanan bir tedavidir. Aromaterapide kullanılan yaklaşık yüz uçucu yağ vardır ve her birinin kendine özgü özellikleri ve faydaları vardır.

Herhangi bir esansiyel yağı doğrudan cildinizde kullanmadan önce şişedeki talimatları okumayı unutmayın. Çünkü bazıları cildinizi ciddi şekilde kurutabilir veya başka olumsuz yan etkilere sahip olabilir.

4. Sakız çiğnemek

Stresin neden olduğu kaygıyı gidermenize yardımcı olabilecek bir çözüm noktası da sakız çiğnemektir. Araştırmacılar 50 gönüllüyü 2 gruba ayırdılar. Bir grubun günde iki kez sakız çiğnemesi istendi. Diğer grup ise sıradan hayatını yaşıyordu ve o süre boyunca sakız kullanmadı. 2 hafta sonra, sakız çiğneyen grubun stres seviyeleri, çiğnemeyenlere göre önemli bir farklılık gösterdi.

5. El masajı 

Vücuttaki gerginliği azaltmak için kullanabileceğiniz bir diğer araç da el masajıdır. Sadece birkaç hızlı ve kolay adımda kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Stresi önlemek için ne yapabilirsiniz? 

1.ABC modeli veya ABC tekniği

Bilişsel Davranışçı Terapi kavramının bir parçasıdır. ABC modeli, yaşadığımız olay, düşüncelerimiz, duygularımız ve davranışlarımızın arasındaki ilişkiyi inceleyen bilişsel davranışçı terapide kullandığımız bir yöntemdir. 

Albert Ellis ilk olarak ABC modelini kötümser düşüncenin üstesinden gelmek için insanlara uygulamak için tanıttı. Ellis’e göre yöntem, bireylerin belirli durumları nasıl deneyimlediğine veya algıladığına dayanmaktadır. İnsanların düşünme şekli, gelecekteki olaylar ve kişisel mutluluk hakkındaki inançlarını anında etkiler. Bu düşünceler irrasyonel olabilir ve bu daha sonra ABC tekniği ile değerlendirilebilir.

Duygusal tepkinizin nasıl çalıştığını ve olumsuz duygularınızı tam olarak neyin tetiklediğini anladıktan sonra, olaya karşı davranışsal ve duygusal tepkinizi kontrol etmeye başlayabilirsiniz.

2. Aşamalı kas gevşemesi 

Kasları tek tek, sıra ile önce kasıp sonra gevşeterek yapılan 2 aşamalı bir çalışmadır. Düzenli olarak yaptığınızda vücudun değişik bölgelerinde hem kas gerginliği hem de gevşemesinin nasıl olduğunu ve ne hissettirdiğine farkındalığınız artar.

3. Nefes teknikleri 

Stresli anlarda nefes almak çok önemlidir. Kaygı yaşadığımızda, aniden nefessiz kaldığımızı fark ederiz. Stresi tam olarak yaşadığınızda durdurmak ve stresli bir günün ardından rahatlamak için kullanabileceğiniz nefes teknikleri vardır.

 

Eczacıdan Sağlık

DİĞER HABERLER
Neden D3 Vitamini ?
İyi Bayramlar..
Sağlıklı Yaşamın Formülü
Concorde Sendromu
Yaşa Bağlı İşitme Azlığı
Down Sendromlu Bireyler
Ruh Sağlığınız İçin Denge Şart
Gençleşmek Çok Kolaymış
Çocuklar Neden Yemek Seçer?
Doktor Yerine Aktara Gidenler İçin Hayati Uyarı
Sahte Gıda Takviyelerindeki Tehlike
Kutlu Olsun...
Prostat Kanseri
6 Portakal Mucizesi
Hangi Vitamin ve Neden?
Vajinal Mantar
Kalp Hastalıklları
Romatizma ve Belrtileri
Mide Yanması Nedir?
Hastalıktan Nasıl Korunurum
Sinüzit nedir?
Yüksek Ateşte Kaçınılması Gereken 7 Hata
Kuru Meyvelere Dikkat!
Çocuklarda Gastrit ve Ülser
Kuru Ciltlere Özel Doğal Savaşçılar!
Gripten Korunmanın Yolu
Bütün Mesele Direncimiz!
Mutlu Yıllar!
Diyabette Bunama Riski
Mucizevi Besin Dağ Çileği

En Çok Okunanlar


Gençleşmek Çok Kolaymış

Yürümek pek çok kişi için yaşamın her anında bir yerlere yetişme telaşıyla sık sık başvurulan bir yöntem. Bu yol, aslında daha sağlıklı bir hayatın da anahtarı.

Yaşa Bağlı İşitme Azlığı

Yaşın ilerlemesiyle birlikte işitmede ve bilişsel becerilerde değişiklikler ortaya çıkmaya başlıyor. Tıbbi hastalıklar, psikolojik faktörler, görme ve işitme bozuklukları gibi duyusal eksiklikler yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi hızlandırabiliyor.

Sağlıklı Yaşamın Formülü

Sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme konusunda gündemde yer alan birçok trend arasından "sezgisel beslenme", kişinin yemekle olan ilişkisini geliştirmeye odaklanan bir yaklaşım olarak ön plana çıkıyor.