Kanserde Yeni Tedavi Yöntemleri
Ortalama 5 kişiden birinde görülecek kadar sıklığı artan kanser hastalığında yeni tedavi yöntemleri umut vadediyor
Güneş bize yaşam enerjisi verdiğini, deride bulunan D vitamini öncüsü bir maddeyi aktif D vitaminine dönüştürdüğünü biliyoruz. Peki güneşle sağlıklı bir ilişki kurabilir miyiz?
Güneşin deri kanserini tetikleyici en önemli faktör olmasından dolayı, doğru güneşlenmek ve bronzlaşmak büyük önem taşır.
Çok basit önlemlerle sağlıklı bronzlaşılabilir.
Bronzlaşmak cildin savunma mekanizmasıdır
Vücuttaki sağlıklı hücreleri korumak için “melanositler” yani deriye rengini veren hücreler esas hücrelerimizin etrafında bir çeper oluşturarak onları korumak için çoğalırlar ve biz brozlaşırız.Yani bronzlaşmak sağlıksız bir durum olarak algılanmalıdır. Uzun süreli güneş altında kalmakla artan kalıcı bronzluk ve ardından uzun yıllar güneş hasarı ile artık derinin bronzlaşarak hücreleri koruyamayacak hale gelip; deriyi kalınlaştırarak hücreleri korumaya çalışması ile kanser öncülü lezyonların oluşmaya başlar.
Güneş yanıklarına nasıl müdahale edilmeli?
Güneş yanıklarında halen yanan bölgeye yoğurt ya da diş macunu sürmek gibi ilkel yöntemlere başvurulabiliyor. Bunlar yanığı çok daha kötüleştirebileceği için uygulanmaması gereken yöntemlerdir. Yanlış olan bir başka davranış da yanan yere doğrudan buz uygulamaktır. Buz yanığı artıracağı için buzu bir havlu ya da tülbente sararak uygulamakta fayda vardır. Yanık oluşan bölgeye soğuk su uygulamak tedavinin esasını oluşturur. Bol su içmek ve gölgede istirahat etmek gerekir.
Ortalama 5 kişiden birinde görülecek kadar sıklığı artan kanser hastalığında yeni tedavi yöntemleri umut vadediyor
Güneşe uzun süre maruz kalmak cilt lekelerine sebebiyet verebilir.
Son dönemde gribal enfeksiyon vakalarındaki artışla birlikte, çocuklarında ateş gören ailelerin hastanelere akın ettiği gözlemlendi
14 Mart Tıp Haftası Kutlu Olsun..
Gereksiz antibiyotik kullanımı, çağımızın en büyük sağlık sorunlarından biri. Peki, antibiyotikler nasıl doğru kullanılmalı?
Tedavi edilmediğinde astıma dönüşebilen bu rahatsızlığa karşı alınacak önlemler, hastalığın daha hafif seyretmesine yardımcı olabiliyor.