Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağının faydaları nelerdir?

Hindistan cevizi faydaları ile uzun yıllardır bilinen ve kullanılan bir doğal üründür. Sağladığı faydalardan bazıları ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Saç Sağlığını Olumlu Etkiler

Hindistan cevizinin en büyük faydalarından bir tanesi saç sağlığını geliştirmesidir. Saçların daha parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olan hindistan cevizi yağı, bir saç bakım ürünü veya saç maskesi olarak kullanılabilir. Özellikle saçlardaki cansız ve mat görünümün giderilmesine yardımcı olan hindistan cevizi yağı aynı zamanda saç derisinin güçlendirilmesinde de etkilidir.

  • Cildin Güzelleştirilmesine Yardımcı Olur

Yapılan bazı bilimsel araştırmalarda hindistan cevizi yağının cilt üzerine uygulanmasının, cildin koruyucu bariyerlerini güçlendirdiği ve inflamasyonu azalttığına yönelik sonuçlara ulaşılmıştır. Bu nedenle cildin güzelleştirilmesi, nemlendirilmesi, UV ışınları gibi zarar verici etkenlerden korunması ve akne, kuruluk gibi cilt sorunlarıyla mücadele edilmesi gibi açılardan hindistan cevizi yağının bir bakım olarak kullanımı önerilebilir.

  • Güçlü Antioksidanlar İçerir

İnsan vücudunda antioksidan olarak görev yapan birçok bitkisel kaynaklı fenolik bileşen, hindistan cevizi yağında yer alır. Gallik asit, salisilik asit, kumarik asit, kafeik asit gibi bu bileşenler vücutta serbest radikalleri nötralize ederek oksidatif stresi azaltır. Bu nedenle hindistan cevizi yağı; vücudu ve cildi hasar, kanserleşme, stres gibi olumsuzluklara karşı korumada etkilidir.

  • Mantar Enfeksiyonlarından Korur

Bazı bilimsel çalışmalarda mantar enfeksiyonlarının önemli bir kısmından sorumlu olan Candida Albicans adlı mantar türünün hindistan cevizi yağına karşı hassas olduğu görülmüştür. Henüz nedeni tam olarak bilinmemesine karşın bu etkinin cildin koruyucu bariyerlerini güçlendirmesi veya antienflamatuar etkisinden kaynaklı olabileceği üzerinde durulur. Dolayısıyla C. Albicans enfeksiyonundan korunmada hindistan cevizi yağının etkili olabileceği düşünülür.

  • Kalp Sağlığını Destekler

Yukarıdaki faydaların yanı sıra mutlaka belirtilmesi gereken bir diğer nokta ise hindistan cevizi yağının tıpkı diğer yağlar gibi fazla miktarda tüketildiğinde olumsuz etkiler yaratabileceğidir. Gereğinden fazla yağ tüketiminin obezite, yüksek kolesterol ve trigliserit düzeyleri, kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riskini artırma gibi sorunlara yol açtığı bilinen bir gerçektir. Bu nedenle günlük yağ gereksinimi karşılanırken tercih edilen yağların bir miktarı hindistan cevizi yağı ile değiştirilerek kullanılmalıdır.

 

Medicalpark.com

DİĞER HABERLER
Diyetlere Dikkat
Gizli Şeker Ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bel Ağrısına Karşı Yürüyüş
Kolon Kanseri Vakalarında Artış
’Reçete’ / Böbrek Sağlığınızı Koruyun
Kutlu Olsun
Herkes Aynı Tansiyon İlacını Kullanmamalı
Sıcak Çarpmalarında Artış Yaşanıyor
Sıcak Havalara Dikkat
’Güvenilir Adres: Eczane’
’Reçete’ / Radyoterapi Nedir?
’Reçete’ / Fibromiyalji Nedir?
Nabız Nedir? Kaç Olmalı?
Güneş Yanıklarına Dikkat !
’Reçete’ / Cinsellik Nedir? Nasıl Sağlıklı Yaşanır?
Anoreksiya Nervoza
Havuzlara Dikkat
KKKA Tehlikesi
Hastalık Değil Farklılık
’Reçete’ / Yüz Estetiği Rehberi
Kilo Vermek İçin Organlarınzdan Olmayın
Yaz Aylarında Diş Bakımı
Demans Nedir?
Aşırı Sıcaklara Dikkat
Kalp Hastaları Sıcak Havalarda Ne Yapmalı?
’Reçete’ / Diyabetik Ayak Nasıl Tedavi Edilir
Magnezyum Nedir
Kurban Bayramınız Kutlu Olsun
Bel Ve Boyun Fıtığı
’Reçete’ / Sağlıklı Alışveriş Rehberi

En Çok Okunanlar


Havuzlara Dikkat

Özellikle kontrolsüz pH seviyelerine sahip havuzlarda yüzmenin, diş minesinde erozyona yol açarak hassasiyet, renk değişimi ve çürük riskini artırdığını belirtti.

KKKA Tehlikesi

Kenelerin vücudu tek parça halindedir; ön kısımda konakçıya tutunup deriye sokulan ağız parçaları bulunur.

Anoreksiya Nervoza

Gençler arasında hızla yayılan anoreksiya nervozanın hem fiziksel hem ruhsal sağlığı tehdit eden ciddi bir yeme bozukluğu olduğunu belirtti.

Nabız Nedir? Kaç Olmalı?

Nabız, kalbin dakikadaki atış sayısıdır. Yetişkin ve sağlıklı bireylerde olması beklenen nabız değeri, kalp atış hızının dakikada 60 ila 100 atış arasında olmasıdır.