105 Yaşındaki Japon Hekimden Uzun Yaşamın Sırları

105 Yaşındaki Japon Hekimden Uzun Yaşamın Sırları

Dr. Shigeaki Hinohara, Japon tıp doktoru, bilime yaptığı katkılarla ve Japonya’yı dünyada uzun yaşamada birinci kılmak için verdiği emekle tanınıyordu. Tavsiyelerinin çoğunu hayatında da uyguluyan Hinohara, St. Luke Uluslararası Üniversitesi onur başkanı ve emekli öğretim üyesiydi.

Hinohara 18 Temmuz’da, tam 105 yaşında hayatını kaybetti.

St. Luke hastanesi ölüm nedeninin solunum yetmezliği olduğunu açıkladı.

 

Hinohara, Businessinsider’ın söylediğine göre, ölümünden önce hala günde 18 saat çalışıyor ve hastalarını tedavi ediyordu.

 Japon doktor, Times’e verdiği röportajda, o yaşına kadar çalışmasını sağlayan motivasyonu “hayatın bir katkıdan ibaret olduğu” felsefesine inanması olduğunu söyledi.

Dr. Hinohara daha uzun yaşamak isteyenlere 65 yaşında emekli olmamayı tavsiye etti. Japon doktorun, 2001 yılında yayınladığı “Ikikata Jozu (Nasıl iyi yaşanır?)” antoloji kitabı, 1.2 milyondan fazla sattı. 

 

İşte Dr. Hinohara’nın ağzından uzun yaşamın sırları:

 

-Yemek ve uyumakla ilgili fazla endişeye kapılma ve biraz eğlenmene bak

“Hepimiz çocukluğumuzda nasıl olduğumuzu hatırlıyoruz, eğlenirken sıklıkla yemek yemeyi veya uyumayı unuturduk. Bu alışkanlığı yetişkinlerin de devam ettirebileceğine inanıyorum. Bedeni uyku vakti, öğle yemeği vakti gibi kurallarla yormamak en iyisi.”

 

-Eğer uzun yaşamak istiyorsan, aşırı kilolu olma

"Kahvaltı için kahve, bir bardak süt ve içinde bir kaşık zeytinyağıyla portakal suyu içerim. Zeytinyağı arterler için harika bir besindir ve cildimi de sağlıklı tutar. Öğlen süt ile belki birkaç tane kurabiye yerim ama çok meşgulsem onu da yapmam. İşime odaklandığım zaman asla acıkmam. Akşam yemeğim ise sebzelerden, biraz balık ve pirinçten, son olarak da haftada iki kere 100 gram yağsız etten oluşur.”

 

-Doktor ne söylerse körü körüne uygulama

"Bir doktor sana bir test yaptırmanı veya ameliyat olmanı söylerse, aynı durumda eşi veya çocukları olsaydı aynı prosedürü uygulatır mıydı diye sor. Popüler inanışa tezat olarak, doktorlar herkesi iyileştiremez. Bence müzik ve hayvan terapisi, çoğu doktorun hayal ettiğinden daha da etkili tedavi şekli olabilir.”

 

-Ağrıyı yenmek için biraz neşelen

"Ağrı gizemlidir ve unutmak için en iyi yol eğlenmektir. Eğer bir çocuğun dişi ağrıyorsa, beraber oynamaya başla, hemencecik ağrısını unutacaktır. Hastaneler hastaların temel ihtiyaçlarını temin eder: Hepimiz de eğlenmek, hayattan keyif almak isteriz. St. Luke Hastanesi’nde müziğimiz, hayvan terapisi olanaklarımız ve sanat derslerinin verildiği sınıflarımız var”

 

-Her zaman merdivenleri kullan ve kendi eşyalarını kendin taşı

"Ben kaslarımı hareket ettirmek için tek seferde iki basamak çıkarım.”

 

 

 

 

 

 

 

 

How to Live a Long and Happy Life: Sage Advice of Dr. Shigeaki Hinohara

DİĞER HABERLER
Neden D3 Vitamini ?
İyi Bayramlar..
Sağlıklı Yaşamın Formülü
Concorde Sendromu
Yaşa Bağlı İşitme Azlığı
Down Sendromlu Bireyler
Ruh Sağlığınız İçin Denge Şart
Gençleşmek Çok Kolaymış
Çocuklar Neden Yemek Seçer?
Doktor Yerine Aktara Gidenler İçin Hayati Uyarı
Sahte Gıda Takviyelerindeki Tehlike
Kutlu Olsun...
Prostat Kanseri
6 Portakal Mucizesi
Hangi Vitamin ve Neden?
Vajinal Mantar
Kalp Hastalıklları
Romatizma ve Belrtileri
Mide Yanması Nedir?
Hastalıktan Nasıl Korunurum
Sinüzit nedir?
Yüksek Ateşte Kaçınılması Gereken 7 Hata
Kuru Meyvelere Dikkat!
Çocuklarda Gastrit ve Ülser
Kuru Ciltlere Özel Doğal Savaşçılar!
Gripten Korunmanın Yolu
Bütün Mesele Direncimiz!
Mutlu Yıllar!
Diyabette Bunama Riski
Mucizevi Besin Dağ Çileği

En Çok Okunanlar


Gençleşmek Çok Kolaymış

Yürümek pek çok kişi için yaşamın her anında bir yerlere yetişme telaşıyla sık sık başvurulan bir yöntem. Bu yol, aslında daha sağlıklı bir hayatın da anahtarı.

Yaşa Bağlı İşitme Azlığı

Yaşın ilerlemesiyle birlikte işitmede ve bilişsel becerilerde değişiklikler ortaya çıkmaya başlıyor. Tıbbi hastalıklar, psikolojik faktörler, görme ve işitme bozuklukları gibi duyusal eksiklikler yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi hızlandırabiliyor.

Sağlıklı Yaşamın Formülü

Sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme konusunda gündemde yer alan birçok trend arasından "sezgisel beslenme", kişinin yemekle olan ilişkisini geliştirmeye odaklanan bir yaklaşım olarak ön plana çıkıyor.