Kronik Hastalara Tavsiyeler
Hastaların, doktorlarının verdiği tedavi planına ve ilaç kullanımına harfiyen uymaları gerektiğini söyledi.
Tenya, tapeworm bağırsak parazitinin neden olduğu bir tip enfeksiyondur. Tenyalar, yaşamak için başka canlılara ihtiyaç duyar. Tek başlarına hayatta kalamayan bu parazitler yaşamlarını hayvan veya insanların bağırsaklarında sürdürürler.
Tenya, özellikle sindirim ve boşaltım sistemini olumsuz yönde etkileyen bir parazit türüdür. Çiğ yahut az pişmiş et tüketimi, kirli su içmek yahut kötü hijyen koşullarından dolayı bulaşırlar. Tenyanın vücuttaki varlığının tedavisi son derece kolay olmaktadır.
Tek başlarına hayatta kalma yeteneğinden yoksun durumda olan bu parazitler, hayvan yahut insanların bağırsaklarında hayatlarını sürdürürler. Tenya adı verilen bu parazitlerin bilinen 6 farklı türü bulunmakta olup bunlardan özellikle de 3 türü yaygın niteliktedir.
Dünya genelinde çok fazla tenya türünün varlığı söz konusudur. Fakat Türkiye'de en çok görülen tenya türü sığır tenyası olmaktadır.
Tenya Nasıl Oluşur?
Tenya parazitleri kirli sularda ve yeterince temizlenmemiş yiyeceklerde bulunabilmektedir. Bu besinleri tüketen hayvanların, çiğ ya da az pişmiş etlerinin tüketimi sonucunda da tenya insanlara bulaşmış olur.
Tenya Paraziti Belirtileri Nelerdir?
Tenyalar, bir insan vücuduna bulaştıklarında çoğu zaman hiçbir belirtiye yol açmazlar. Bazen 30 yıla kadar bir süre boyunca yaşayabilen ve 25 metreye kadar uzayabilen tenyalar görülebilmektedir. Bunların vücutta var olduğu durumlarda doğal yollarla yahut ilaç tedavisiyle kurtulmak mümkündür.
Tenya belirtileri;
Eczacıdan Sağlık
Hastaların, doktorlarının verdiği tedavi planına ve ilaç kullanımına harfiyen uymaları gerektiğini söyledi.
Moderatör: Ecz. Hakan Gençosmanoğlu Konuk: Prof. Dr. Banu Çaycı
Büyük önderimiz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ ü en derin sevgi, saygı, bağlılık ve minnetle anıyoruz.
Şeker hastalığı kontrol edilmediği takdirde ciddi görme hasarlarına sebebiyet verebiliyor" dedi.
Moderatör: Ecz. Hakan Gençosmanoğlu Konuk: Prof.Dr.Deniz Demiryürek Cildimizi Nasıl Koruruz? Medikal Estetik Uygulamalarında Nelere Dikkat Etmeli?
D vitamini, vücutta önemli birçok biyolojik işlevi yerine getiren ve genel sağlık için kritik bir rol oynayan yağda çözünen bir vitamindir.