Düzenli Adet Döngüsü

Düzenli Adet Döngüsü

Yaz aylarında adet döngüsünü düzenlemek için bunları yapın

Yaz aylarında sıcak hava, tatil planları ve değişen yaşam alışkanlıkları, kadınların adet döngülerini etkileyebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Matanat Chankaya, sıcak havalarda ve mevsim geçişlerinde adet döngüsünü düzenlemenin yollarını açıklayarak, kadınların bu dönemde daha rahat bir süreç geçirmelerine yardımcı olacak bilgiler verdi.

İlk olarak, sıcak hava ve artan nem, vücut ısısını etkileyebilir ve bu durum hormon dengesizliklerine yol açabilir. Yeterli su tüketimi, vücudun sıvı dengesini koruyarak, adet döngüsünün düzenlenmesine yardımcı olabilir.

Yaz aylarında bol su içmenin vücudun sıcaklığa adaptasyonunu destekleyeceğini ve hormonal dengeyi koruyacağını belirten Op. Dr. Matanat Chankaya, şöyle konuştu:

"Ayrıca, dengeli bir diyetle birlikte vitamin ve mineral alımına özen göstermek de hormon dengesini sağlamada önemli bir rol oynar. Yaz mevsiminde artan fiziksel aktivite, hem genel sağlık hem de adet döngüsü üzerinde olumlu etkiler yapabilir. Düzenli egzersiz yapmak, hormon seviyelerini düzenler ve stresle başa çıkmanıza yardımcı olur. Yaz aylarında aktif kalmak, hormonal dengeyi destekler ve adet döngüsünün düzenlenmesine katkıda bulunur. Egzersiz, aynı zamanda stres seviyelerini azaltarak genel iyilik halinizi artırır."

"UYKU DÜZENİ HORMONAL DENGEYİ DESTEKLER"

Yeterli uykunun hormonal dengeyi korumak için kritik öneme sahip olduğunu ifade eden Op. Dr. Matanat Chankaya, “Uykusuzluk veya düzensiz uyku, adet döngüsünde değişkenlik ve düzensizliklere yol açabilir. Yaz aylarında uyku düzeninize dikkat etmek, vücudunuzun doğal ritmini korumanıza yardımcı olur ve hormonal dengeyi destekler” dedi. Tatiller ve sosyal etkinlikler sırasında sıkça karşılaşılan alkol tüketiminin de hormon seviyelerini etkileyip adet döngüsünde düzensizliklere neden olduğunu belirten Op. Dr. Matanat Chankaya, alkol tüketiminin sınırlandırılmasının adet döngüsünün düzenlenmesinde ve genel sağlığın korunmasında önemli olduğunu vurguladı.

"STRES YÖNETİMİ ÖNEMLİ"

Op. Dr.Matanat Chankaya, “Sıcak havalarda ve mevsim geçişlerine bağlı olarak stres seviyeleri artabilir. Stres, adet döngüsünü etkileyen önemli bir faktördür. Stres yönetimi teknikleri, meditasyon ve rahatlama egzersizleri, hormonal dengenin korunmasına yardımcı olabilir. Stresle başa çıkmak için çeşitli rahatlama tekniklerini kullanmak, adet döngüsünün düzenlenmesine ve genel sağlığınızın iyileşmesine yardımcı olabilir” önerilerinde bulundu.

Op. Dr. Matanat Chankaya, “Yaz aylarında adet döngünüzü düzenlemek için su tüketiminize dikkat edin, düzenli egzersiz yapın, uyku düzeninizi koruyun, alkol tüketiminizi sınırlayın ve stres yönetimi tekniklerini uygulayın. Bu basit ama etkili stratejiler, yaz mevsiminde adet döngünüzü sağlıklı bir şekilde düzenlemenize yardımcı olabilir” diyerek kadınlara önemli tavsiyeler verdi.

 

cumhuriyet.com

DİĞER HABERLER
Kalp Krizinden Korunmak
İyi Bayramlar
Bahar alerjisine dikkat
Beslenme ve Diyet Önerileri
’Reçete’ / Nükleer Tıp, PET ve Kanser Tedavisi
’Reçete’ / Antibiyotik Direnci
Hemen Acile Koşmayın
Kanserde Yeni Tedavi Yöntemleri
Cilt Lekeleri
Kutlu Olsun
Reçete Kanser Nasıl Tanınır
Ramazan Ayında Susuz Kalmamak
Kızamık virüsünden nasıl korunulur?
Hamilelerdeki Rahatsızlıklar Nasıl Geçer?
Kutlu Olsun
’Reçete’ / Meme Kanseri
Dijital Demans Tehlikesi
Ramazanda İlaç Kullananlara Uyarılar
Ramazanda Beslenme Önerileri
Omega 3 ün Sağlık Üzerindeki Etkileri
Reçete Kalp Çarpıntısı Ne Zaman Tehlikeli
Aralıklı Oruç Diyeti Nedir?
Enerji İçeceklerine Dikkat!
İnatçı Öksürük Uyarısı
Reçete Yenidoğan Testleri ve Önemi
Faydaları Saymakla Bitmiyor
Gençlerde Kalp Krizi Artıyor
Diyabet Kontrol Altında Olmalı
Kritik Maske Uyarısı
Kemik Sağlığına Dikkat!

En Çok Okunanlar


’Reçete’ / Meme Kanseri

Bu bölümde, Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ekmel Tezel ile meme kanseri hakkında en çok merak edilenleri konuştuk.

Kutlu Olsun

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun.

Ramazan Ayında Susuz Kalmamak

Ramazan, manevi bir arınma süreci olarak benimsense de, uzun saatler süren açlık ve susuzluk, özellikle sıcak iklimlerde yaşayanlar için fizyolojik bir sınav haline gelebilir.