Saç Dökülmesi

Saç Dökülmesi

Saç Dökülmesi

 

Her yıl belli aylarda saçların dökülmesinin bir nedeni var; mevsimsel saç dökülmesi

Mevsim fark etmeden, bir mevsimden diğerine geçerken saçlarımız bu durumdan etkilenip, dökülmeye başlayabilir. Özelliklede sonbahar(eylül-ekim) aylarında sıkça olan bir durumdur.

Bu durum saç sağlığı için çok basit olamayabiliyor. Saç dökülmesini önlemek için saçları güçlendirmek burada vazgeçilmez bir nokta olacaktır.

Saç Dökülmesini Azaltmak İçin Yapılması Gerekenler

1.Uygun Tarama: Saç için uygun olmayan tarak ile saçı gelişi güzel taramak, zorla açmaya çalışmak saçın çabuk yıpranmasına yol açar. Bu durumda en doğru hareket saçı ıslakken taramak olacaktır. Islak olan saçı ilk önce nemlendirip sonra taramak saçın yıpranmadan açılması ve kırılmaması  konusunda oldukça faydalı olabiliyor.

2.Beslenme Şekline Dikkat Edilmeli: Yedikleriniz saç sağlığınıza etkisi vardır. Avokado, badem, hindistancevizi yağı, somon ve chia tohumu gibi yağ asitleri açısından zengin yiyecekleri yediklerinize eklemek sağlıklı saçları desteklemeye yardımcı olabilir.

3.Saç Yıkama Sıklığı: Saçları her gün yıkamak derinin koruyucu tabakasını bozarak saçın nemini kaybedip, kırılıp dökülmesine neden oluyor. Saçı uzun süre yıkamamaksa saçların sağlıklı yapısını bozarak donuk görünmesine ve koparak dökülmesine neden oluyor. Uzmanlar yağlı saç yapısına sahip kişilerin gün aşırı; kuru saç yapısına sahip olanların ise saçlarını daha az sıklıkla yıkamaları tavsiye ediyor.

 

 

Eczacininsesi.com

DİĞER HABERLER
Kutlu Olsun...
Nöropatik Ağrı
Kolon Kanseri Semptomları
Neden D3 Vitamini ?
İyi Bayramlar..
Sağlıklı Yaşamın Formülü
Concorde Sendromu
Yaşa Bağlı İşitme Azlığı
Down Sendromlu Bireyler
Ruh Sağlığınız İçin Denge Şart
Gençleşmek Çok Kolaymış
Çocuklar Neden Yemek Seçer?
Doktor Yerine Aktara Gidenler İçin Hayati Uyarı
Sahte Gıda Takviyelerindeki Tehlike
Kutlu Olsun...
Prostat Kanseri
6 Portakal Mucizesi
Hangi Vitamin ve Neden?
Vajinal Mantar
Kalp Hastalıklları
Romatizma ve Belrtileri
Mide Yanması Nedir?
Hastalıktan Nasıl Korunurum
Sinüzit nedir?
Yüksek Ateşte Kaçınılması Gereken 7 Hata
Kuru Meyvelere Dikkat!
Çocuklarda Gastrit ve Ülser
Kuru Ciltlere Özel Doğal Savaşçılar!
Gripten Korunmanın Yolu
Bütün Mesele Direncimiz!

En Çok Okunanlar


Yaşa Bağlı İşitme Azlığı

Yaşın ilerlemesiyle birlikte işitmede ve bilişsel becerilerde değişiklikler ortaya çıkmaya başlıyor. Tıbbi hastalıklar, psikolojik faktörler, görme ve işitme bozuklukları gibi duyusal eksiklikler yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi hızlandırabiliyor.

Sağlıklı Yaşamın Formülü

Sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme konusunda gündemde yer alan birçok trend arasından "sezgisel beslenme", kişinin yemekle olan ilişkisini geliştirmeye odaklanan bir yaklaşım olarak ön plana çıkıyor.