2. Dalga İçin Maske Tavsiyesi

2. Dalga İçin Maske Tavsiyesi

2. Dalga İçin Maske Tavsiyesi

Korona virüsten korunmak için maske kullanımı hayati önem taşırken, yanlış kullanılması durumunda hiç bir etkisi olmayan maskeler toplum içinde nasıl kullanılmalı?

2019 yılının son aylarında Çin’in Vuhan kentinde başlayan ve tüm dünyaya hızla yayılan koronavirüs salgını etkisini hala devam sürdürüyor. Yüz binlerce insanın ölümüne yol açan ölümcül virüsün ikinci dalgası ile karşı karşıya kaldığımız şu günlerde kafalarda pek çok soru işareti oluşturmaya da devam ediyor. Koronavirüs hakkında merak edilenler, nasıl bulaşır, ne yolla bulaşır, etkileri nelerdir diye düşünüp dururken; bir de hangi maskeyi kullanmalıyız sorusu kafaları karıştırıyor.

turktime.com un haberine göre; Kimi uzmanlar kalın bir pamuklu fuların da koronavirüsten koruyabileceğini ifade ederken kimi ise gerçekten çok daha dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. "Hangi maskeyi kullanmalıyız?" sorusu tam olarak cevap bulamamış olsa da, "Hangi maskeyi kullanmamalıyız?" sorusu araştırmalar sonucu cevap bulmuş gibi görünüyor.

Uzmanlar toplum arasında maske kullanımını neden öneriyor?

Araştırmalar COVID-19’a sahip kişilerin önemli bir kısmının semptom göstermediğini gösteriyor. Virüsü taşıdığını fark etmeyen kişiler virüsün daha fazla yayılabileceğini gösteriyor. Koronavirüsün genellikle konuşarak, öksürerek veya hapşırarak başkalarına yakın mesafede kolaylıkla yayılabileceği gerçeğiyle birleştiğinde uzmanlar özellikle bazı maskelerin kullanımını öneriyor. Dünyanın pek çok noktasında maske kullanımı artık zorunlu. Mağazalarda, toplu taşıma araçlarında başlayan bu zorunluluk birçok bölgede devam ediyor.

Covid-19 Hastaları Nasıl Maske Kıllanmalı?

Damlacıkların yayılmasından korunmak için, COVID-19 hastalığı olanlar başka kişilerle temas halindeyken cerrahi veya kumaş maske takmalıdır. Hasta olan kişi maske takamıyorsa bakıcısı veya doktoru maske takmalıdır. Hastane ortamında tedavi gören hastalar, hastane kurallarına uymalıdır.

Sağlık çalışanlarının maske kullanımı nasıl olmalı?

COVID-19 testi yapan ve tedavi eden sağlık çalışanlarının, COVID-19 hastası olan veya hasta olduğundan şüphelenilen kişilerle doğrudan etkileşime girmeden önce, tıbbi kullanım için tasarlanmış N95 solunum maskesi gibi profesyonel solunum cihazlarına ihtiyacı vardır. N95 solunum maskeleri yüze sıkıca oturur ve solunum damlacıklarının karşı taraftan geçmesini önlemek için havayı filtreler. Ayrıca, koronavirüs hastalarını tedavi eden bakım ekipler, gözleri, burnu ve ağzı solunum damlacıklarından kaynaklanan kontaminasyondan koruyan yüz siperlikleri ve koruyucu giysiler de giyer.

 

Eczacininsesi.com

DİĞER HABERLER
Neden D3 Vitamini ?
İyi Bayramlar..
Sağlıklı Yaşamın Formülü
Concorde Sendromu
Yaşa Bağlı İşitme Azlığı
Down Sendromlu Bireyler
Ruh Sağlığınız İçin Denge Şart
Gençleşmek Çok Kolaymış
Çocuklar Neden Yemek Seçer?
Doktor Yerine Aktara Gidenler İçin Hayati Uyarı
Sahte Gıda Takviyelerindeki Tehlike
Kutlu Olsun...
Prostat Kanseri
6 Portakal Mucizesi
Hangi Vitamin ve Neden?
Vajinal Mantar
Kalp Hastalıklları
Romatizma ve Belrtileri
Mide Yanması Nedir?
Hastalıktan Nasıl Korunurum
Sinüzit nedir?
Yüksek Ateşte Kaçınılması Gereken 7 Hata
Kuru Meyvelere Dikkat!
Çocuklarda Gastrit ve Ülser
Kuru Ciltlere Özel Doğal Savaşçılar!
Gripten Korunmanın Yolu
Bütün Mesele Direncimiz!
Mutlu Yıllar!
Diyabette Bunama Riski
Mucizevi Besin Dağ Çileği

En Çok Okunanlar


Gençleşmek Çok Kolaymış

Yürümek pek çok kişi için yaşamın her anında bir yerlere yetişme telaşıyla sık sık başvurulan bir yöntem. Bu yol, aslında daha sağlıklı bir hayatın da anahtarı.

Yaşa Bağlı İşitme Azlığı

Yaşın ilerlemesiyle birlikte işitmede ve bilişsel becerilerde değişiklikler ortaya çıkmaya başlıyor. Tıbbi hastalıklar, psikolojik faktörler, görme ve işitme bozuklukları gibi duyusal eksiklikler yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi hızlandırabiliyor.

Sağlıklı Yaşamın Formülü

Sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme konusunda gündemde yer alan birçok trend arasından "sezgisel beslenme", kişinin yemekle olan ilişkisini geliştirmeye odaklanan bir yaklaşım olarak ön plana çıkıyor.