Burun Estetiği Lüks Değil

Burun Estetiği Lüks Değil

Burun yönünden çok şanslı değiliz. Burundan nefes alma sorunlarına ülkemizde  sık rastlanılmaktadır. Buna neden olarak burun kıkırdak eğriliği (septum deviasyonu) başta olmak üzere, burun etlerinin büyümesi (konka hipertrofisi), alerji, kronik sinüzit, geçirilmiş burun ameliyatları veya travmalar sayılabilir.

 Burun tıkanıklığı nedeniyle bizlere başvuran hastaların burunları ayrıntılı incelendiğinde, ciddi  yapısal sorunlar görülmekte, çok eğri burunlar ve burun kıkırdak yapılarında eksiklikler tespit edilmektedir. Bu  yapısal sorunları giderip rahat nefes alabilmeleri için hastalara uzun yıllardır burun estetiği ameliyatları yapmaktayız. Aslında estetik tanımlaması, bu ameliyatları tarif etmek için yetersiz kalmaktadır. Buna, yapılandırmalı burun ameliyatı demek daha doğru olacaktır.

Uzun yıllar, ülkemizde ve dünyada burun estetiği, neredeyse aynı tornadan çıkmış gibi tek tip planlanır ve yapılırdı. Burunlar kalkık, benzetme yerindeyse kayak pisti gibi ve en önemlisi fonksiyonel yani nefes alma ile ilgili kısmına günümüzdeki  gibi kafa yorulmazdı. Yüzde eğreti duran, nefes almakta zorlanan, çökmüş burunlarla mutlaka karşılaşmışsınızdır. Son yıllarda estetik ameliyatın her anlamda sağlıklı olması gerektiği bilinci gelişti ve ameliyatlar farklı bir ruh ile yapılmaya başlandı. Burada vurgulamak istediğim şey, burun estetiği ameliyatını sadece isteğe bağlı olarak değil, pek çok hastaya sağlık sorunlarını giderebilmek için zorunlu olarak yaptığımızdır. Başka bir anlatım ile; hastaya nefes aldırabilmek için, burnun bozuk alt yapısını mecburen düzeltiriz ve bu düzeltme burnun şeklinde iyi yönde değişikliği beraberinde getirir. Elbette nihai şekil, hastanın yüz yapısı ve beklentilerine göre planlanır.

 Bu ameliyatlar ile burnun tüm eğri ve eksik  kıkırdak yapıları yine burun içerisinden alınan kıkırdak malzeme ile düzeltilmekte, burun  hem  rahat nefes alabilmekte, hem de şeklen çok güzel bir yapıya kavuşmaktadır.

Burnun içini ve dışını birlikte ele aldığımız bu ameliyat yöntemi, sorunun nedeni(genetik, travma,geçirilmiş ameliyatlar) ne olursa olsun, çözüm getirmemizde önemli bir anahtar olmaktadır.

Yani, yapılandırmalı burun ameliyatları(estetiği) çoğu hasta için lüks değil, bir zorunluluk olabilmektedir.

 

Uzm. Dr. Coşkun Şanverdi

DİĞER HABERLER
Neden D3 Vitamini ?
İyi Bayramlar..
Sağlıklı Yaşamın Formülü
Concorde Sendromu
Yaşa Bağlı İşitme Azlığı
Down Sendromlu Bireyler
Ruh Sağlığınız İçin Denge Şart
Gençleşmek Çok Kolaymış
Çocuklar Neden Yemek Seçer?
Doktor Yerine Aktara Gidenler İçin Hayati Uyarı
Sahte Gıda Takviyelerindeki Tehlike
Kutlu Olsun...
Prostat Kanseri
6 Portakal Mucizesi
Hangi Vitamin ve Neden?
Vajinal Mantar
Kalp Hastalıklları
Romatizma ve Belrtileri
Mide Yanması Nedir?
Hastalıktan Nasıl Korunurum
Sinüzit nedir?
Yüksek Ateşte Kaçınılması Gereken 7 Hata
Kuru Meyvelere Dikkat!
Çocuklarda Gastrit ve Ülser
Kuru Ciltlere Özel Doğal Savaşçılar!
Gripten Korunmanın Yolu
Bütün Mesele Direncimiz!
Mutlu Yıllar!
Diyabette Bunama Riski
Mucizevi Besin Dağ Çileği

En Çok Okunanlar


Gençleşmek Çok Kolaymış

Yürümek pek çok kişi için yaşamın her anında bir yerlere yetişme telaşıyla sık sık başvurulan bir yöntem. Bu yol, aslında daha sağlıklı bir hayatın da anahtarı.

Yaşa Bağlı İşitme Azlığı

Yaşın ilerlemesiyle birlikte işitmede ve bilişsel becerilerde değişiklikler ortaya çıkmaya başlıyor. Tıbbi hastalıklar, psikolojik faktörler, görme ve işitme bozuklukları gibi duyusal eksiklikler yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi hızlandırabiliyor.

Sağlıklı Yaşamın Formülü

Sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme konusunda gündemde yer alan birçok trend arasından "sezgisel beslenme", kişinin yemekle olan ilişkisini geliştirmeye odaklanan bir yaklaşım olarak ön plana çıkıyor.