Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağının faydaları nelerdir?

Hindistan cevizi faydaları ile uzun yıllardır bilinen ve kullanılan bir doğal üründür. Sağladığı faydalardan bazıları ise şu şekilde sıralanabilir:

  • Saç Sağlığını Olumlu Etkiler

Hindistan cevizinin en büyük faydalarından bir tanesi saç sağlığını geliştirmesidir. Saçların daha parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olan hindistan cevizi yağı, bir saç bakım ürünü veya saç maskesi olarak kullanılabilir. Özellikle saçlardaki cansız ve mat görünümün giderilmesine yardımcı olan hindistan cevizi yağı aynı zamanda saç derisinin güçlendirilmesinde de etkilidir.

  • Cildin Güzelleştirilmesine Yardımcı Olur

Yapılan bazı bilimsel araştırmalarda hindistan cevizi yağının cilt üzerine uygulanmasının, cildin koruyucu bariyerlerini güçlendirdiği ve inflamasyonu azalttığına yönelik sonuçlara ulaşılmıştır. Bu nedenle cildin güzelleştirilmesi, nemlendirilmesi, UV ışınları gibi zarar verici etkenlerden korunması ve akne, kuruluk gibi cilt sorunlarıyla mücadele edilmesi gibi açılardan hindistan cevizi yağının bir bakım olarak kullanımı önerilebilir.

  • Güçlü Antioksidanlar İçerir

İnsan vücudunda antioksidan olarak görev yapan birçok bitkisel kaynaklı fenolik bileşen, hindistan cevizi yağında yer alır. Gallik asit, salisilik asit, kumarik asit, kafeik asit gibi bu bileşenler vücutta serbest radikalleri nötralize ederek oksidatif stresi azaltır. Bu nedenle hindistan cevizi yağı; vücudu ve cildi hasar, kanserleşme, stres gibi olumsuzluklara karşı korumada etkilidir.

  • Mantar Enfeksiyonlarından Korur

Bazı bilimsel çalışmalarda mantar enfeksiyonlarının önemli bir kısmından sorumlu olan Candida Albicans adlı mantar türünün hindistan cevizi yağına karşı hassas olduğu görülmüştür. Henüz nedeni tam olarak bilinmemesine karşın bu etkinin cildin koruyucu bariyerlerini güçlendirmesi veya antienflamatuar etkisinden kaynaklı olabileceği üzerinde durulur. Dolayısıyla C. Albicans enfeksiyonundan korunmada hindistan cevizi yağının etkili olabileceği düşünülür.

  • Kalp Sağlığını Destekler

Yukarıdaki faydaların yanı sıra mutlaka belirtilmesi gereken bir diğer nokta ise hindistan cevizi yağının tıpkı diğer yağlar gibi fazla miktarda tüketildiğinde olumsuz etkiler yaratabileceğidir. Gereğinden fazla yağ tüketiminin obezite, yüksek kolesterol ve trigliserit düzeyleri, kardiyovasküler hastalıklara yakalanma riskini artırma gibi sorunlara yol açtığı bilinen bir gerçektir. Bu nedenle günlük yağ gereksinimi karşılanırken tercih edilen yağların bir miktarı hindistan cevizi yağı ile değiştirilerek kullanılmalıdır.

 

Medicalpark.com

DİĞER HABERLER
Neden D3 Vitamini ?
İyi Bayramlar..
Sağlıklı Yaşamın Formülü
Concorde Sendromu
Yaşa Bağlı İşitme Azlığı
Down Sendromlu Bireyler
Ruh Sağlığınız İçin Denge Şart
Gençleşmek Çok Kolaymış
Çocuklar Neden Yemek Seçer?
Doktor Yerine Aktara Gidenler İçin Hayati Uyarı
Sahte Gıda Takviyelerindeki Tehlike
Kutlu Olsun...
Prostat Kanseri
6 Portakal Mucizesi
Hangi Vitamin ve Neden?
Vajinal Mantar
Kalp Hastalıklları
Romatizma ve Belrtileri
Mide Yanması Nedir?
Hastalıktan Nasıl Korunurum
Sinüzit nedir?
Yüksek Ateşte Kaçınılması Gereken 7 Hata
Kuru Meyvelere Dikkat!
Çocuklarda Gastrit ve Ülser
Kuru Ciltlere Özel Doğal Savaşçılar!
Gripten Korunmanın Yolu
Bütün Mesele Direncimiz!
Mutlu Yıllar!
Diyabette Bunama Riski
Mucizevi Besin Dağ Çileği

En Çok Okunanlar


Gençleşmek Çok Kolaymış

Yürümek pek çok kişi için yaşamın her anında bir yerlere yetişme telaşıyla sık sık başvurulan bir yöntem. Bu yol, aslında daha sağlıklı bir hayatın da anahtarı.

Yaşa Bağlı İşitme Azlığı

Yaşın ilerlemesiyle birlikte işitmede ve bilişsel becerilerde değişiklikler ortaya çıkmaya başlıyor. Tıbbi hastalıklar, psikolojik faktörler, görme ve işitme bozuklukları gibi duyusal eksiklikler yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi hızlandırabiliyor.

Sağlıklı Yaşamın Formülü

Sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme konusunda gündemde yer alan birçok trend arasından "sezgisel beslenme", kişinin yemekle olan ilişkisini geliştirmeye odaklanan bir yaklaşım olarak ön plana çıkıyor.