Bitter Çikolata Tüketmek Nelere İyi Gelir!

Bitter Çikolata Tüketmek Nelere İyi Gelir!

  • Öksürük Keser

Bitter çikolatada bulunan Teobromin molekülünün öksürüğe karşı etkili olduğu, boğazdaki kaşıntıyı ve inatçı öksürüğü engellemesiyle kişiyi öksürük açısından rahatlattığı belirlenmiştir.  Bitter çikolata öksürüğe karşı iyi gelirken boğazdaki inatçı kaşıntıyı da engellemektedir.

  • Antioksidan Deposudur

Bitter çikolata antioksidan deposudur. Bitter çikolatanın içeriğinde bulunan kakao oldukça fazla antioksidan etkisini yüksek miktarda göstermektedir. Bu sebeple düzenli açıdan tüketilmesi pek çok kalp ve kanser hastalıklarını engellemektedir.

  • Strese Karşı Etkilidir

Tüm çikolata çeşitlerinin mutluluk hormonu salgısında etkili olduğu herkes tarafından bilinir. Yalnız bu olay bitter çikolata da kat ve kat daha fazladır. Bitter çikolata, stresinizi yatıştırarak beyninizin dingin olmasını sağlar. Bu nedenle her gün bir parça bitter çikolata yemeniz sinir sisteminiz açısından faydalı olacaktır.

  • Kolesterol Düşmanıdır

Bitter çikolatanın içeriğinde bulunan flavonoit maddesi tam bir kolesterol düşmanıdır. Bu madde kolesterol seviyesini koruyarak daha sağlıklı olmanızı sağlamaktadır. Ayrıca bitter çikolatanın kan akışını hızlandırması beyin fonksiyonlarında hızlanma yaratır.

  • Cildinize İyi Gelir

Flavonoid bakımından zengin olan bitter çikolata cildi UV ışınlarından koruyabilecek özelliğe sahiptir. Antioksidan etkisi de göstermektedir.  Bu sayede daha pürüzsüz bir cilde kavuşulmasını sağlar.

  • Kan Dolaşımınızı Arttırır

Kanın pıhtılaşmasını önleyen bitter çikolata, kan dolaşımını arttırmak için birebir olan bir besindir. Aspirinle hemen hemen aynı etkileri gösterdikleri bilinmektedir.

  • Gözler İçin Faydalıdır

Yapılan çalışma ve testlere göre beyne giden kan dolaşımını hızlandıran bitter çikolataların, retinaya da fayda sağlayacağı ve bu durumda göz sağlığına da önemli bir ölçüde etki edeceği biliniyor.

  • Bitter Çikolata Felç Olma Riskini Azaltır

İsveç’te 2000’den fazla kadın üzerinde yapılan araştırmalarda, bir hafta boyunca en az kırk beş gram bitter çikolata tüketen kadınların daha az felç olma riski taşıdığı belirlendi. Bu kadınlarda felç olma riskinin, en az %20 oranında daha düşük olduğu tespit edildi.

  • Kalbinizi Güçlendirmeye Yardımcı Olur

Düzenli olarak bitter çikolata yemek, kandaki ‘’kötü’’ kolesterolün ve kan basıncının düşürülmesine yardımcı olur ve böylece kalp hastalıklarına yakalanma riskini büyük ölçüde azaltır.

  • Tok Hissetmenizi Sağlar

Çikolata bol miktarda lif içerir, yani doygunluk hissi verir ve böylece kilo almanıza sebep olabilecek diğer yiyecekleri tüketme isteğinizi bastırır.

  • Ruh Halinize İyi Gelir

Moraliniz bozuk olduğunda, kendinizi kötü hissettiğinizde veya stresli olduğunuzda, büyük bir paket çikolata yemenizi tavsiye ediyoruz. Bitter çikolata stresi yatıştırarak beynin daha dingin olmasını sağlar.Böylece kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz. 

  • Zekayı Geliştirir

Bitter çikolata da beyin fonksiyonlarını geliştirir . Bitter çikolata bulunan flavanollerin yüksek miktarı da uyku sıkıntısı yaşayan insanların beyin fonksiyonlarını iyileştirir ve hatta kan dolaşımını artırarak yaşlanma etkilerini yavaşlatır.

 

Eczacıdan Sağlık

DİĞER HABERLER
İyi Bayramlar..
Sağlıklı Yaşamın Formülü
Concorde Sendromu
Yaşa Bağlı İşitme Azlığı
Down Sendromlu Bireyler
Ruh Sağlığınız İçin Denge Şart
Gençleşmek Çok Kolaymış
Çocuklar Neden Yemek Seçer?
Doktor Yerine Aktara Gidenler İçin Hayati Uyarı
Sahte Gıda Takviyelerindeki Tehlike
Kutlu Olsun...
Prostat Kanseri
6 Portakal Mucizesi
Hangi Vitamin ve Neden?
Vajinal Mantar
Kalp Hastalıklları
Romatizma ve Belrtileri
Mide Yanması Nedir?
Hastalıktan Nasıl Korunurum
Sinüzit nedir?
Yüksek Ateşte Kaçınılması Gereken 7 Hata
Kuru Meyvelere Dikkat!
Çocuklarda Gastrit ve Ülser
Kuru Ciltlere Özel Doğal Savaşçılar!
Gripten Korunmanın Yolu
Bütün Mesele Direncimiz!
Mutlu Yıllar!
Diyabette Bunama Riski
Mucizevi Besin Dağ Çileği
Ağrılarınızı Bitirmek İçin 5 Yöntem

En Çok Okunanlar


Gençleşmek Çok Kolaymış

Yürümek pek çok kişi için yaşamın her anında bir yerlere yetişme telaşıyla sık sık başvurulan bir yöntem. Bu yol, aslında daha sağlıklı bir hayatın da anahtarı.

Yaşa Bağlı İşitme Azlığı

Yaşın ilerlemesiyle birlikte işitmede ve bilişsel becerilerde değişiklikler ortaya çıkmaya başlıyor. Tıbbi hastalıklar, psikolojik faktörler, görme ve işitme bozuklukları gibi duyusal eksiklikler yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi hızlandırabiliyor.