Bahar alerjisine dikkat
Tedavi edilmediğinde astıma dönüşebilen bu rahatsızlığa karşı alınacak önlemler, hastalığın daha hafif seyretmesine yardımcı olabiliyor.
Her gün aynı saatte uyumayı ve uyanmayı alışkanlık haline getirin. Hafta sonu ve tatillerde bu düzeni bozmamaya dikkat edin. En fazla 20 dakika bu saatlerin dışına çıkılabilir.
Gün içinde uyumayın. Gündüz uyumak gece uykuya dalmayı zorlaştırdığı gibi uyku kalitesini de düşürür. Gece yetersiz uyuduğunuzda gündüz kestirmeyin veya sabah daha geç uyanmayın.
Kahve ve nikotin gibi uyarıcıları uyku saatinize yakın tüketmeyin. Çünkü kafein ve nikotin içeren yiyecek ve içecekler uykumanızı zorlaştırır. Ayrıca uyumadan önce ağır yiyecekler yemeyin.
Uyuyacağınız yerin sessiz ve rahat olduğundan emin olun. Oda sıcaklığının sıcaktan ziyade hafif serin olmasını sağlayın. Ortalama sıcaklık 18-22 derece olmalıdır. Ayrıca yatak odanızı uyumadan önce 15 dakika havalandırın.
Yatak odasında göz yoran ışıkların olmadığından emin olun. Lambalardan, cep telefonundan ve TV ekranlarından gelen ışık uykuya dalmayı zorlaştırabilir.
Yatak odanızı sadece uyumak için kullanın. TV seyretmeyin, cep telefonunuzu kullanmayın.
Eğer bir nedenden dolayı uyumakta zorlanıyorsanız, yatakta 15 dakikadan fazla kalmayın. Başka bir odaya geçip uykunuz tekrar gelene kadar bekleyin fakat bu sırada telefondan veya televizyondan uzak durun.
Bunlar uykunuzun daha çok kaçmasına neden olur. Uykunuz gelince tekrar yatağınıza dönün. Eğer uyuyamazsanız tekrar aynı şekilde kalkın.
Eczacıdan Sağlık
Tedavi edilmediğinde astıma dönüşebilen bu rahatsızlığa karşı alınacak önlemler, hastalığın daha hafif seyretmesine yardımcı olabiliyor.
Yeni beslenme düzenine geçiş için önerilerde bulunan Bilge, şu tavsiyelerde bulundu:
Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun. Aileniz ve Sevdiklerinizle Birlikte Nice Bayramlara!
Kanser teşhisinde ve tedavisinde nükleer tıbbın rolü nedir? PET taramaları hangi durumlarda kullanılır?
Kalp krizleri genellikle kalbi besleyen koroner damarlarda oluyşan ağlı plakların üzerinde milimetrik yırtılmaların oluşması ve saniyeler içinde üzerinde pıhtı birikerek damarı tıkaması sonucu görülür.
Argivit Bromelain Nedir? Bromelain’in Faydaları Nelerdir?