Medikal estetik işlemlerde beklentiler değişiyor

Medikal estetik işlemlerde beklentiler değişiyor

Dr. Kürşat Yalvaç

Medikal Estetik işlemler hayatımıza girdiğinden bu yana beklentiler şekillenip doğru noktaya konumlanmaya başlamış bulunmaktadır.

Artık öncelikler daha belirgin, daha dolgun yüz şekillerinden, daha kaliteli, daha doğal, daha genç görünmeye kaymıştır.

Medikal Estetik işlemleri ilk başlarken insanların korktukları durum, aşırı şiş ve şaşkın, doğal olmayan bir görüntüye dönüşmektir.

Yapılan uygulamalar sonucunda böyle görüntülere dönüşmediklerini görünce hep biraz daha fazlasını istemeye başladılar ve bir süre sonra korktukları durum ile yüzleşmek zorunda kaldırlar. Haliyle mutsuzluklar ve memnuniyetsizlikler baş gösterdi ve beklentiler değişmeye başladı.

Bir süre sonra botox ve dolgu uygulamalarını hastalar kendileri ya da doktorları vasıtası ile sınırlamaya başlayarak daha çok anti-aging işlemler ile kombine etme yoluna döndüler.

O halde yeni beklentiler neler?

Artık hastaların beklentileri  öncelikli olmak kaydıyla botox ve doğru miktarlarda dolgu uygulamalarının yanı sıra bir anti-aging programı yapıyoruz.

Antİ-aging denince en çok yaptığımız uygulamalar Somon Dna, Gençlik aşıları, PRP ve mezoterapilerdir. Bu uygulamalarda asıl amaç, cilt kalitesini artırarak daha canlı, parlak, kaliteli bir görüntü sağlarken, aynı zamanda vücudun kendi hücrelerini harekete geçirerek kollajen fibroblast ve elastin sentezlerini arttırmaktır. Ki böylece daha sıkı ve yukarı doğru lifting etkisini görürüz. Aslında yüzümüzün hacmini artırmadan daha sıkı ve genç bir görüntüye kavuşabiliriz.

Doğallık isteyenler ve yaşlanmayı geciktirmeye çalışanlar için, botox ve dolgularını anti-aging uygulamalar ile doğru bir sekilde desteklemeği amaç edinmeliler.

Nice sağlıklı ve genç görünümlü günler dilerim.

 

Dr. Kürşat Yalvaç

info@drkursatyalvac.com

 

DİĞER HABERLER
Onları Unutmayalım
Reçete Yeni Bölüm
Alerji Salgını
Isı Stresi Uyarısı
Yüksek Tansiyon Hastalarına Uyarı
Sıcak Havalara Dikkat!
’Reçete’de’ Yeni Bölüm
Kutlu Olsun...
Kalp Hastaları Yaz Tatilinde Dikkat!
’Reçete’de’ Burun Estetiği ve Kepçe Kulak Operasyonu
Cildin Koruyuculuğu Azalıyor
Sağlık Sohbetleri Reçete Yayında!
’Reçete’de’ Göz Kuruluğu
Pasif Agresif Kişilik Bozukluğu
’Reçete’ Çocuklarda Ateş Nasıl Düşürülür?
Güneş Yanığına Dikkat
Klima Çarpması Nedir?
Yaz İshali ve Korunma Yöntemleri
Güneş Alerjisi ve Belirtileri
Deniz ve Havuzda Hastalıklara Dikkat
İyi Bayramlar!
İlaç Kötüye Kullanımı Bağımlılığı
Nioli Yağı ve Faydaları
’Reçete’ de Güneş Yanıkları
’Reçete’ Youtube’ da Yayında!
Magnezyum Nedir?
Tiroid Bezi
Sahte Güneş Gözlüklerine Dikkat!
Kutlu Olsun...
Nöropatik Ağrı

En Çok Okunanlar


Pasif Agresif Kişilik Bozukluğu

Kişinin hissettiği olumsuz duyguları açıkça dile getirmek yerine dolaylı yoldan ifade etmesi Pasif-agresif kişilik bozukluğu olarak tanımlanır