Halk Sağlığını Korumak

Halk Sağlığını Korumak

Ecz. Armağan ENER

Covid-19 salgınında yaşanan yeni dalga hem Dünyayı hem de ülkemizi tehdit etmeye devam ediyor. Salgın süresince canları pahasına görev yapan bütün sağlık çalışanları gibi meslek onuru ve saygınlığına yaraşır bir mücadele gösteren tüm Eczacılarımıza ve Eczacı teknisyenlerimize teşekkür ediyorum. Hayatlarını kaybedenlere Allahtan Rahmet, ailelerine sabır diliyor, saygıyla anıyorum.

Covid-19 bize bir kez daha göstermiştir ki Her Şeyin Başı Sağlıktır. Bir virüs ,dünyada sağlığı, ekonomiği, yaşam biçimini, iletişimi ve ilişkileri kısacası tüm hayatı altüst edebilmektedir. Tarih boyunca, su çiçeği , kabakulak, kızamık kızamıkçık, çocuk felci gibi bir çok salgın hastalığın önüne bu hastalıklara karşı geliştirilmiş aşılarla geçilmiştir. Elbette kişisel hijyen, temizlik dezenfeksiyon maske mesafe çok önemlidir ancak vücudumuzu hastalıklara karşı koruyabilmek için en önemli etkenler aşılanmak ve bağışıklık sistemimizi güçlü kılmak olacaktır.

 

Bağışıklık sistemini güçlendirmek sadece bir mucizevi ürünler, besinler ya da tek bir vitaminle olacak bir durum değildir. Tamamen bütüncül bir durumdur; kişinin beslenme düzeni, uyku düzeni, su tüketimi, kişinin ruh hali; hepsi bağışıklık sistemimiz için çok önemli unsurlardır. Hazır gıda tüketimin arttığı bu dönemde maalesef almamız gereken vitaminleri ve mineralleri, besinlerden yeterince alamıyoruz bu da bağışıklık sistemimiz için tehdit oluşturmaktadır.

Hem aşılar konusunda, hem bağışıklığımızı güçlendiren vitaminler,   mineral ve takviye edici ürünlerin kullanımında sadece ve sadece; Sağlık Sistemimizin, Doktorlarımızın, Eczacılarımızın uyarı ve tavsiyeleriyle  hareket etmek hepimizin sağlığı için uygun olacaktır.

**İnternet ve çeşitli kanallardan yetkisiz kişilerin önerileriyle ürün kullanmaktan uzak durmalıyız. Bu bilinçle hareket ederek hep birlikte sabır ve gayret göstererek bu salgını da aşacağız.

 

Ecz. Armağan ENER

Pharmetic Derneğinin Onursal Başkanı

 

DİĞER HABERLER
Onları Unutmayalım
Reçete Yeni Bölüm
Alerji Salgını
Isı Stresi Uyarısı
Yüksek Tansiyon Hastalarına Uyarı
Sıcak Havalara Dikkat!
’Reçete’de’ Yeni Bölüm
Kutlu Olsun...
Kalp Hastaları Yaz Tatilinde Dikkat!
’Reçete’de’ Burun Estetiği ve Kepçe Kulak Operasyonu
Cildin Koruyuculuğu Azalıyor
Sağlık Sohbetleri Reçete Yayında!
’Reçete’de’ Göz Kuruluğu
Pasif Agresif Kişilik Bozukluğu
’Reçete’ Çocuklarda Ateş Nasıl Düşürülür?
Güneş Yanığına Dikkat
Klima Çarpması Nedir?
Yaz İshali ve Korunma Yöntemleri
Güneş Alerjisi ve Belirtileri
Deniz ve Havuzda Hastalıklara Dikkat
İyi Bayramlar!
İlaç Kötüye Kullanımı Bağımlılığı
Nioli Yağı ve Faydaları
’Reçete’ de Güneş Yanıkları
’Reçete’ Youtube’ da Yayında!
Magnezyum Nedir?
Tiroid Bezi
Sahte Güneş Gözlüklerine Dikkat!
Kutlu Olsun...
Nöropatik Ağrı

En Çok Okunanlar


Pasif Agresif Kişilik Bozukluğu

Kişinin hissettiği olumsuz duyguları açıkça dile getirmek yerine dolaylı yoldan ifade etmesi Pasif-agresif kişilik bozukluğu olarak tanımlanır