HT Belirtileri

HT Belirtileri

Gençler de dikkat etmeli: Hipertansiyon belirtileri

Hipertansiyonun hiçbir belirti vermeden tesadüfen ölçülen kan basıncı değerinin yüksek bulunması ile ortaya çıkabileceğine dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Berna Güzel, “Özellikle enseden alın bölgesine doğru yayılan baş ağrısı belirtisi dikkate alınmalıdır” dedi.

İç Hastalıkları (Dâhiliye) Kliniği’nden Uzm. Dr. Berna Güzel, hipertansiyon hakkında bilgilendirmede bulundu.

Uzm. Dr. Berna Güzel, "Farklı günlerde en az iki kez yapılan ölçümlerde 18 yaşını geçmiş erişkin bir bireyde büyük tansiyonun 140 mm Hg (civa basıncı) ve üzerinde ya da küçük tansiyonun 90 mm Hg ve üzerinde olmasına yüksek tansiyon diğer adıyla hipertansiyon denilmektedir" şeklinde konuştu.

"BÜYÜK TANSİYON 120, KÜÇÜK 80 MM’NİN ALTINDA OLMALI"

Kan basıncı için normal değerlerin büyük tansiyonda 120 mm Hg’nın, küçük tansiyonda ise 80 mm Hg’nın altında olması gerektiğini ifade eden Uzm. Dr. Güzel, şu bilgileri paylaştı:

"Büyük tansiyonu 120-139 mm Hg, küçük tansiyonu 80-89 mm Hg arasında ölçülen kişiler yüksek tansiyon gelişimi için adaydır. Hipertansiyon sorunu olanlar; çift veya bulanık görme, halsizlik, yorgunluk, isteksizlik, baş ağrısı, baş dönmesi, kalp ağrısı, kulak çınlaması, nefes darlığı, burun kanaması, sık idrara çıkma gibi belirtileri yaşarlar."

Hipertansiyonun hiçbir belirti vermeden sadece tesadüfen ölçülen kan basıncı değerinin yüksek bulunması ile ortaya konulabileceğinin altını çizen Uzm. Dr. Güzel, "Bununla birlikte en sık belirtiler enseden alın bölgesine doğru yayılan baş ağrısıdır. Bu belirtiye çok dikkat edilmesi gerekir. Bunun dışında, yukarıda saymış olduğumuz belirtilerden bir ya da birkaçını yaşayanların mutlaka bir uzman hekime başvurması ve tedavilerine en kısa sürede başlanması hayati önem taşımaktadır" diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

https://www.cumhuriyet.com.tr/saglik/gencler-de-dikkat-etmeli-hipertansiyon-belirtileri-2112134?utm_medium=KategoriSayfasi&utm_source=KategoriSayfasi

DİĞER HABERLER
Tiroid Bezi
Sahte Güneş Gözlüklerine Dikkat!
Kutlu Olsun...
Nöropatik Ağrı
Kolon Kanseri Semptomları
Neden D3 Vitamini ?
İyi Bayramlar..
Sağlıklı Yaşamın Formülü
Concorde Sendromu
Yaşa Bağlı İşitme Azlığı
Down Sendromlu Bireyler
Ruh Sağlığınız İçin Denge Şart
Gençleşmek Çok Kolaymış
Çocuklar Neden Yemek Seçer?
Doktor Yerine Aktara Gidenler İçin Hayati Uyarı
Sahte Gıda Takviyelerindeki Tehlike
Kutlu Olsun...
Prostat Kanseri
6 Portakal Mucizesi
Hangi Vitamin ve Neden?
Vajinal Mantar
Kalp Hastalıklları
Romatizma ve Belrtileri
Mide Yanması Nedir?
Hastalıktan Nasıl Korunurum
Sinüzit nedir?
Yüksek Ateşte Kaçınılması Gereken 7 Hata
Kuru Meyvelere Dikkat!
Çocuklarda Gastrit ve Ülser
Kuru Ciltlere Özel Doğal Savaşçılar!

En Çok Okunanlar


Sağlıklı Yaşamın Formülü

Sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme konusunda gündemde yer alan birçok trend arasından "sezgisel beslenme", kişinin yemekle olan ilişkisini geliştirmeye odaklanan bir yaklaşım olarak ön plana çıkıyor.

Neden D3 Vitamini ?

Kişilerin genel sağlığını desteklenmesi açısından D3 vitamini faydaları önemlidir. D3 vitamini D vitaminin alt türlerinden biridir.

Nöropatik Ağrı

Johns Hopkins Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Höke Uyardı: Diyabet Nöropatik Ağrı Riskini Artırıyor

Kutlu Olsun...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun..