Güneş Yanığına Dikkat

Güneş Yanığına Dikkat

Güneş yanıkları nasıl iyileşir?

Soğuk su ile nemlendirilmiş havlu ya da bez günde bir kaç defa 10-15 dakika süre ile cilde uygulanmalıdır. Soğuk kompres ardından aloe vera veya nemlendirici losyonun cilde uygulanması, nemlendirici özelliği ile iltihaplı cildi yatıştırır, sakinleştirir ve ağrıyı giderir.

Güneş yanığına iyi gelen kremler hangileri?

Uygulayacağınız tedaviler dışında güneş yanığına iyi gelen reçetesiz satın alabileceğiniz kremler mevcuttur. Başta aloe vera içerikli jeller, nemlendirici kremler, kortizon içerikli kremler, soğuk kompresler, jel bandajları, ve cilt nemli yanık pedleri yanık sorunlarınızın çözümünde size yardımcı olacaktır.

Güneş kremi seçerken nelere dikkat edilmelidir?

Güneş kremi alırken ve seçerken güneş yanığına sebep olan UVA ve UVB ışınlarına karşı koruyucu olmasına dikkat edin. Bunun yanında içerisinde çinko oksit ve titanyum dioksit bulunan güneş kremlerini tercih edebilirsiniz.

Yetişkinlerde ve çocuklarda güneş kremi kullanımı nasıl olmalıdır?

Çocuklarda spf50 içeren güneş kremi kullanımına dikkat edilmelidir. Özellikle yüz, omuz ve sırt bölgesinde bu kremin kullanılması gerekir. Cildi hassas olan ve güneşe karşı hassasiyeti bulunan kişiler de açıkta bulunan bölgelerine 2 saatte bir güneş kremi sürmeleri gerekir.

Yüzdeki güneş yanığına ne iyi gelir?

Yüzdeki güneş yanıkları için bol su içmek, soğuk kompres uygulamak ve çeşitli nemlendirici kremler sürmek faydalı olacaktır.

Bebeklerde güneş yanığına ne iyi gelir?

Özellikle yenidoğan bebekleri ve çocukları güneş ışınlarından mümkün olduğunca korumak gerekir. Güneşten koruyan alanlarda vakit geçirilmeli ve koruyucu kıyafetler giydirilmelidir. Ayrıca doktor kontrolünde bebek ve çocuğunuzun cildinize uygun güneş kremleri de sürebilirsiniz.

Güneş cilt kanseri yapar mı?

Tedavi edilmediği veya önüne geçilmediği takdirde güneş yanığı cilt yaşlanması ve melanom olarak bilinen cilt kanserine yol açabilir.

Güneş yanığı acısı ne zaman geçer?

Güneş yanığının acısı kişiye göre değişse de 2-5 gün içerisinde azalarak geçer. Bu durum bazı kişilerde bir haftaya da sarkabilir.

Güneş yanığına yoğurt sürmek iyi gelir mi?

Güneş yanığına yoğurt sürmek iyi gelmemektedir. Yoğurt enfeksiyona olan eğilimi artırarak güneş yanığında hasara neden olabilir.

Kırmızı yanık izi nasıl geçer?

Güneş yanığı nedeniyle oluşan kırmızı yanığa karşı E vitaminleri kremler kullanılabilir. Bunların yanında vitamin içeren kremler tercih edilebilir.

Güneş yanıkları ne zaman geçer?

Güneş yanığında genellikle ciltte kızarma, ağrı ve kaşıntı ortaya çıkar. Cilt kendi kendine birkaç gün içerisinde pul pul döküntüler vermeye başlar ve soyulur. Buna takibende genellikle 7 gün içinde tamamen iyileşir.

Güneş yanığı için ne yapılmalı?

Güneş yanığında soğuk duş almak yanıktan oluşan acıyı azaltır. Cildi nemli tutmak için aloe vera jeli veya hafif bir nemlendirici sürülmesi de cildin daha hızlı iyileşmesine yardım eder. Yanık kaynaklı sıvı kaybını önlemek içinde bol miktarda sıvı tüketilmelidir.

 

https://www.memorial.com.tr/saglik-rehberi/gunes-yanigi

DİĞER HABERLER
Hangi Takviyeyi Nasıl Kullanalım?
Ruhsal Hastalıklar İkinci Sırada
’Reçete’de’ Altın Cerrahi
Dünya Disleksi Farkındalık Günü
Ne Zaman Grip Aşısı Olmalı?
’Reçete’de’ Fonksiyonel Beslenme Nasıl Yapılır?
Kalp Hastalıklarından Korunmak
Diş Sağlığına Zarar Veren Alışkanlıklar
’Reçete’de’ Baş Ağrısı Neden Olur?
Tavsiye İle İlaç Almayın
Bağırsak Kanseri Belirtileri
Hipertansiyon Nedir?
Gençlerde Kalp Hastalığı
’Reçete’de’ Hangi Bitki Ne İçin Kullanılır?
Batı Nil Virüsü
Reçetede Yeni Bölüm
Reçetede Aralıklı Oruç
Kaliteli Uyku Önerileri
Düzenli Adet Döngüsü
Kutlu Olsun
Kırık Kalp Sendromu Nedir?
Reçetede Diz Kireçlenmesi
Kuru Meyveler
Çocuklarda Güneş Çarpması
EczacınınSesi MobilApp hep cebinizde!
’Reçete’de’ Uyku Apnesi
Böcek Isırıklarına Dikkat
Maymun Çiçeği Varyantı
’Reçete’de’ Yaşlılıkta Sağlık Rehberi
Diyabetik Retinopati

En Çok Okunanlar


Bağırsak Kanseri Belirtileri

Erken teşhis kanser tedavilerinde çok önemli rol oynamaktadır. Bu bağırsak kanseri için de geçerli. Bunun içinse dışkıda olabilecek herhangi bir kanama, kanseri teşhis etmede önem arz ediyor.

Tavsiye İle İlaç Almayın

Buzdolabında saklanması gereken ilaçları buzluk bölümüne koymayın. Uygun şartlarda muhafaza edilmeyen ilaçlar zehirleyebilir uyarısı yaptı.

Kalp Hastalıklarından Korunmak

Özellikle kötü kolesterol dediğimiz LDL kolesterolün yüksek olması, iyi kolesterol dediğimiz HDL’nin düşük olması yine kalp hastalıklarını tetikleyen bir faktör.