Kalp Hastaları Sıcak Havalarda Ne Yapmalı?
Kalp Hastaları Sıcak Havalarda Ne Yapmalı?
Bel fıtığı ameliyatsız nasıl geçer?
Günümüzde birçok kişinin başı bel fıtığı rahatsızlığı ile dertte. Peki bu soruna ameliyatsız bir çözüm mümkün mü? Uzmanlar anlattı.
Bel fıtığına karşı ameliyatsız çözümler uzman görüşlerinden ortaya çıktı.
Günümüzde gencinden yaşlısına erkeğinden kadınına birçok kişi bel fıtığı rahatsızlığından şikâyetçi. Ancak yine hastaların çoğu vücuduna neşter değmesini istemiyor. Buna karşı doğal iyileşme yöntemleri araştırılıyor. Peki bel fıtığına ameliyatsız çözüm mümkün mü?
BEL FITIĞINDAN AMELİYATSIZ KURTULUNABİLİR Mİ?
Yeniçağ'da yer alan haberde Prof. Dr. Ahmet Öğrenci'ye göre, bel fıtığı tedavisinde ameliyatsız yöntemler genellikle ilk tercih olmalı. Öğrenci, "Fizik tedavi, egzersiz ve enjeksiyon tedavileri, hastaların büyük bir kısmında olumlu sonuçlar vermektedir" dedi.
Doç. Dr. Ali Yılmaz ise, bel fıtığının çoğu vakada ameliyatsız iyileşebileceğini vurgulamakta. Yılmaz, "Yürüyüş, hareket, ağrı kesici veya lokal anestezik ilaçlar ile spinal enjeksiyonlar, bel fıtığı tedavisinde etkili yöntemlerdir" şeklinde görüş bildirdi.
BEL FITIĞINDA AMELİYATSIZ YÖNTEMLER NELER?
Fizik Tedavi ve Egzersiz: Bel fıtığı tedavisinde fizik tedavi ve düzenli egzersiz programları, kasları güçlendirerek ve esnekliği artırarak ağrıyı hafifletebilir.
Epidural Steroid Enjeksiyonları: Bu yöntem, sinir köklerindeki iltihabı azaltarak ağrıyı kontrol altına almayı amaçlar.
Ağrı Kesiciler ve İltihap Önleyici İlaçlar: Medikal tedavi olarak ağrı kesiciler ve iltihap önleyici ilaçlar kullanılabilir.
Manuel Terapi ve Masaj: Manuel terapi ve masaj, kas gerginliğini azaltarak rahatlama sağlayabilir.
Akupunktur: Bazı hastalar için akupunktur, ağrıyı hafifletmede etkili olabilir.
https://www.yurtgazetesi.com.tr/yasam/bel-fitigi-ameliyatsiz-nasil-gecer-h251455.html
Kalp Hastaları Sıcak Havalarda Ne Yapmalı?
Aşırı Sıcaklarda Alınması Gereken Önlemler
Özellikle kontrolsüz pH seviyelerine sahip havuzlarda yüzmenin, diş minesinde erozyona yol açarak hassasiyet, renk değişimi ve çürük riskini artırdığını belirtti.
Demans (bunama) günlük yaşamı etkileyecek kadar ciddi bilişsel işlev kaybını tanımlayan genel bir terimdir
Yaz aylarında hem tatil hem de genelde açık havada olmamız nedeniyle ağız ve diş bakımı aksatılabilmektedir. Ancak dişlerdeki hassasiyet ve rahatsızlıklarda genelde bu dönemde artıyor.
Gençler arasında hızla yayılan anoreksiya nervozanın hem fiziksel hem ruhsal sağlığı tehdit eden ciddi bir yeme bozukluğu olduğunu belirtti.