Uranüs Yeniden Boğa Burcunda

Uranüs Yeniden Boğa Burcunda

URANÜS YENİDEN BOĞA’da, 

BURÇLARA GÖRE ETKİLERİ NELER OLABİLİR ?

Astroloji Danışmanı Özlem Şekeroğlu

Uranüs Güneş Sisteminin Güneş'ten yakınlık sırasına göre 7. gezegenidir. Çap açısından Jüpiter ve Satürn'den sonra üçüncü, kütle açısından bu iki gezegen ve Neptün'ün ardından dördüncü sırada gelir. Adını Yunan mitolojisi'ndeki gökyüzü tanrısı Uranos'tan alır. 1781 yılında William Herschel tarafından bulunmuştur

Hatırlayacağınız gibi Uranüs, Mayıs 2018 yılında Boğa’ya giriş yapmıştı; sonra Koç’a geriledi. 6 Mart 2019’da tekrar Boğa’ya geçecek ve önümüzdeki 7 yıl boyunca da Boğa’da ilerlemeye devam edecek. Uranüs aniliklerin, akşamdan sabaha gelişen hızlı olayların, spontanlığın, orijinal, marjinal ve farklı olan şeylerin gezegenidir. Aynı zamanda asiliği, başkaldırıyı da anlatır. Uranüs’ün Boğa’da kaldığı 7 boyunca nasıl etkiler verebileceğini aşağıda burçlara göre inceledim. Yükselen Burcunuza göre okumanızı öneririm.

 

Yükselen KOÇ:  

Uranüs 2019 yılında ve sonrasındaki 6 yıl boyunca siziMaddi Kaynaklar, Maddi ve Manevi Değerler, para ve gelirleriniz ile ilgili alanlarda ani gelişmeler yaşatarak etkileyebilir. Örneğin ani para giriş ve çıkışlarına maruz kalabilirsiniz. Yeni bir iş kurmayı deneyebilir ve bunu da herkesten farklı olarak sıradışı ve farklı sektörlerde, alanlarda yapabilirsiniz. Bazıları için ani işten ayrılma veya iş değiştirme şeklinde de Uranüs etkisi yaşanabilir. Koç genel olaral liderlik ve öncülük etmeyi anlattığı için para kazanma ve iş kurma ile ilgili bu yıl farklı olan iş fırsatlarına geçiş yaparak kendinizi göstermek isteyebilirsiniz.   

Yükselen BOĞA:  

Uranüs 2019 yılında ve sonrasındaki 6 yıl boyunca sizi 1. Evinizde yani kendi alanınızla ilgili konularda ani gelişmeler yaşatarak etkileyecektir. Örneğin dış görünüşünüzle ilgili ani bir değişklik yapmak isteyebilirsiniz. Uranüsyen bir tarafınızı keşfederek hayatınızla ilgili o yeteneklerinizin üzerine gitmeyi isteyebilirisiniz. Aslında istikrarı, huzuru, sabitliği seven Yükselen Boğaları Uranüs bu yıl ve devamındaki 6 yıl epey bir hareketlendirecek, orjinal, marjinal taraflarını bulup ortaya çıkarmasını sağlayacaktır. Asi tutumlar sergilemek ve ani kararlar vermek yönünde de etkiler verebilir. 1. Ev aynı zamanda yaşam ve sağlık ile ilgili konuları da anlattığı için bu yıl daha önce farketmediğiniz sağlık konularınız da gündeme gelebilir. Tansiyon sorunu yaşayabilir, ameliyatlar söz konusu olabilir.

Yükselen İKİZLER:  

Uranüs 2019 yılında ve sonrasındaki 6 yıl boyunca sizi 12. Evinizden yani kapalı alanlar, bilinçaltı, takıntılar, kontrol edemediğiniz ya da arkaya attığınız durumlar,  gizli düşmanlar gibi konularla ilgili etkileyebilir. 12. Ev ruhsal boyutla da alakalı olduğu için bu yıl örneğin sezgiselliğiniz artabilir veya aniden topluma fayda amaçlı gönüllü çalışmalara  katılma kararı alabilirsiniz. Uranüs ayrıca gizli ilişki veya sırlarınızı da sarsıp ortaya çıkmasına neden olabilir.   

Yükselen YENGEÇ:  

Uranüs 2019 yılında ve sonrasındaki 6 yıl boyunca sizi 11. Evinizden yani sosyal alanlar, grup arkadaşlıkları, klüpler, dernekler veya iş ve kariyer ile ilgili hedefleriniz ve onların sonuçları ile ilgili konularda etkileyecektir. Arkadaş ve sosyal çevrenizde değişimler söz konusu olabilir; bazılarından sıkılıp hayatınızdan çıkartabilir, farklı ve orjinal olan kişilerle arkadaşlıklara yönelebilirsiniz. Uranüs yükselen burcunuza olumlu açı yapacağı için temel hayat motivasyonlarınızda, hayatla ilgili görüş ve ilgi alanlarınızda, yetenekleriniz doğrultusunda hobilerinizde ve ilgili alanlarınızda sıradan olan farklı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Kendinizi yeni hedef ve girişimler için de daha cesur daha aktif ve cesur hissedebilirsiniz.    

 

Yükselen ASLAN:  

Uranüs 2019 yılında ve sonrasındaki 6 yıl boyunca sizi 10. Evinizden yani kariyer, iş, toplumsal statü ve imajınızla ilgili konularda ani gelişmelerle etkileyecektir. Bunlar beklenmedik şekilde ortaya çıkan yeni bir iş teklifi, iş/pozisyon değiştirme, terfi etme gibi kariyerinizle ilgili ani yaşanacak durumların yanısıra, ani bir evlilik veya boşanma kararı alma, planlanmamış bir annelik şeklinde tezahür edebilecek statü değişikliklerine de işaret edebilir. Uranüs 10. Evde Boğa’dayken iş ve kariyer konularında kendinizi daha yaratıcı ve cesur hissedebilir, her zamankinden farklı sektörlere ilgi duyabilirisiniz. Asi davranışlarala üstlerinizle veya çalışma arkadaşlarınızla çatışmalar da yaşayabilirsiniz. 10. Ev anneyi de anlattığı için anneniz ile ilgili beklenmedik durumlarla da karşılaşabilirsiniz.   

 

Yükselen BAŞAK:  

Uranüs 2019 yılında ve sonrasındaki 6 yıl boyunca sizi 9. Evinizde yani inançlar, felsefe, yüksek öğrenim, uzak yerlere seyahatler, yabancı ülkeler ve insanlarla bağlantılar, dış ticaret, hukuk, mahkemeler, eğitim, yüksek öğrenim gibi konularda ani gelişmelerle etkileyecektir. Bunlar hayatınızda beklenmedik şekilde ortaya çıkan yeni bir yurt dışı bağlantısı, ani alınan bir yurtdışı seyahat kararı ya da daveti, hiç planlanda olmayan bir eğitim veya yüksek öğrenim fırsatı şeklinde tezahür edebilen gelişmeler olabilir. Yaşanacak gelişmelerin içinde illa sıradışı ve farklı bir taraf, anilik veya bir çok kişiye sıradışı veya orjinal gelebilecek bir özellik söz konusu olacaktır. Örneğin sizden hiç beklenmedik bir şekilde astroloji ile ilgilenmeye başlayabilirsiniz veya bakış açınızda ve dünya görünüşünüzde beklenmedik bir değişim yaşayabilirisiniz. Boğa’daki Uranüs yükselen burcunuza üçgen açı yapacağı için yaşayacağınız bu orjinal ve farklı konuların sizin yeteneklerinizle olan bağlantısı rahat ve verimli bir akış içinde olacaktır. Boğa sabit nitelikte bir burç olduğu için de bu yeni sıradışı özelliklerinizin veya yeteneklerinizin hayatınızın bundan sonrası için kalıcı olması da söz konusudur.      

 

Yükselen TERAZİ:  

Uranüs 2019 yılında ve sonrasındaki 6 yıl boyunca sizi 8. Evinizde yani ortak paylaşılan gelirler (miras gibi), eşin veya ortağın parası, ameliyatlar, vergiler, krediler, harçlar, sigorta benzeri konularda para hareketleri ile okült ve gizemli şeylerle ilgili olumlu veya olumsuz (herkesin doğum haritasına bağlı olarak değişebilir) ani değişimler ve gelişmeler, beklenmedik sürprizler olarak etkileyecektir. Çevrenizden beklenmedik vefat haberleri de alabilirsiniz. Her ne olursa olsun işin içinde Uranüsyen doğada bir spontanlık, anilik, sıradışılık, farklılık, orijinallik veya marjinallik söz konusu olacaktır. 

 

 

Yükselen AKREP:  

Uranüs 2019 yılında ve sonrasındaki 6 yıl boyunca sizin 7. Evinizde yani tam karşıt evinizde olacak ve sizi her türlü ikili ilişkinizde aniliklerle ve beklenmedik durumlarla karşı karşıya getirecektir. Ani aşklar, ani evlenme veya boşanmalar, ortaklıktan çıkmalar veya planlanmamış yeni ortaklıklar kurmak gibi durumlar yaşayabilirsiniz. Bu yıl ve devamindaki 7 yıl boyunca Uranüsyen doğada yaşayacağınız 7. Ev konularında sıradışılık, her zamankinden daha bir farklı olan spontan gelişmeler, orijinallik veya sürprizler bekleyebilirsiniz. 7. Ev konuları aynı zamanda açık düşmanlarınıza da işaret ettiği için bu tür kişilerden gelebilecek beklenmedik hamle ve ani gelişmelere de hazırlıklı olmanızda fayda var. Her ne yaşanırsa yaşansın bunun karşı taraftan gelme olasılığı çok yüksektir, çünkü 7. Ev sizin tam kontra alanınızdır.      

 

Yükselen YAY:  

Uranüs 2019 yılında ve sonrasındaki 6 yıl boyunca sizin 6. Evinizi yani sağlığınızı, günlük çalışma ortamınızı ve çalışma koşullarınızı, diğer günlük rutinlerinizi, aynı pozisyonda çalıştığınız arkadaşlarınızı veya astlarınızı, hizmet alıp verdiğiniz kişi ve durumları, ev hayvanlarını anlatan konulardan etkileyecektir. Önümüzdeki 7 yıl içinde aniden işten ayrılmanız gerekebilir, iş ortamınız değişebilir, bir takım insanlar işten ayrılabilir yenileri gelebilir, sağlığınızla ilgili ani bir durum söz konusu olabilir ve gündeminizi mesgul edebilir. Orjinal bir takım hastalıklarla da karşılaşabilirsiniz. Bazı değişik yaşam tarzı beniseyebilirsiniz örneğin vejeteryan olabilirsiniz ya da birdenbire bazı yiyecekleri tümden hayatınızdan çıkartabilirsiniz. Alkolü bırakabilirsiniz. Birdenbire yeni bir ev hayvanı sahiplenebilirsiniz. Bu yıl ve sonraki yıl içinde bu yaşam alanınızla ilgili her ne yaşayacaksanız spontan, ani beklenmedik, planlanmadık şekilde hayatınıza gelir veya mutlaka sıra dışı, orjinal, her zamankinden farklı bir taraf içerir.  

 

Yükselen OĞLAK: 

Uranüs 2019 yılında ve sonrasındaki 6 yıl boyunca sizi 5. Eviniz yani aşk, çocuklar, spor benzeri bireysel aktiviteler, hobiler, yaratıcılık isteyen ve keyif veren konularla ilgili etkileyecektir. 

Örneğin önümüzdeki 7 yıl içinde aniden çok orijinal veya sıra dışı özellikleri olan birisine aşık olabilirsiniz; aniden yeni bir yeteneğinizi keşfedebilir ve kendinize yeni bir hobi alanı edinebilirsiniz; hiç planınızda olmayan bir hamilelik yaşayabilir ve anne olabilirisiniz veya zaten anne iseniz çocuğunuz ile ilgili anilikler yaşayabilir veya farklı ve beklenmeyen durum ile karşılaşabilirsiniz. Örneğin yine bu yıl çok farklı yaratıcı ve farklı hatta mucit bir yönünüzü keşfederek kendinize bundan bir iş ve kariyer bile çıkartabilirsiniz. Astroloiyi de temsil eden Uranüs sizde aniden bir astroloji ilgisi oluşturabilir. Spekülatif ve borsa ile ilgili konuları da temsil eden 5. Ev Uranüs etkisi ile size risk alma cesareti verebilir. Örneğin birden yatırım aracı olarak bitcoine yönelebilirsiniz. Bu noktada tedbirli ve dikkatli olmanızı öneririm çünkü Uranüs’ün aniliklerinin etkisi olumsuz da işleyebilir. Boğa’daki Uranüs özellikle bu yıl Oğlak’ın ilk derecesinde doğanlar için yükselenlerine üçgen açı yapacaktır; bu da kişinin temel yeteneklerine ve hayat motivasyonlarına Uranüsyen özellikler gayet olumlu şekilde yansıyacak demektir. Özetle, Uranüs etkisi ile 2019’da ve takip eden 6 yıl içinde 5. Ev konularında her ne yaşayacaksanız spontan, ani beklenmedik, planlanmadık şekilde hayatınıza gelecek ve mutlaka sıra dışı, orjinal, her zamankinden daha farklı bir taraf içerecektir.  

Yükselen KOVA: 

Uranüs 2019 yılında ve sonrasındaki 6 yıl boyunca sizi 4. Eviniz yani aile, ev, yuva, atalar, kökler, ebeveynler, gayrimenkuller gibi konularda etkileyecektir. 

Örneğin önümüzdeki 7 yıl içinde aniden evinizle ilgili bir değişiklik yapma, taşınma, semt, şehir hatta ülke değiştirme kararı alabilirsiniz. Beklenmedik bir miras alabilirsiniz. Aile fertlerinizden veya ebeveynlerinizden birisinin beklenmedik bir rahatsızlığı söz konusu olabilir. Aile içinde ani tartışmalar veya gerginlikler yaşabileceğiniz gibi ailenizle ilgili hiç ummadığınız sürpriz gelişmeler de yaşayabilirsiniz. Özellikle de IC dediğimiz haritaların dip noktaları ile temas yapan Uranüs’ün etkileri daha sarsıcı ve hızlı olur. Ay’ınızın Uranüs ile temas dönemleri taşınma ve yer degiştirmelere işaret eder. Özetle, Uranüs etkisi ile 2019’da ve takip eden 6 yıl içinde 5. Ev konularında her ne yaşayacaksanız spontan, ani beklenmedik, planlanmadık şekilde hayatınıza gelecek ve mutlaka sıra dışı, orjinal, her zamankinden daha farklı bir taraf içerecektir.  

Yükselen BALIK: 

Uranüs 2019 yılında ve sonrasındaki 6 yıl boyunca sizi 3. Eviniz yani kardeşleriniz, yakın özellikle de genç akrabalarınız, komşularınız, mahalleniz, zihinsel aktiviteleriniz, iletişim, seminer veya eğtim almak, kısa seyahatler, araba kullanmak gibi konularda etkileyecektir. 

Örneğin önümüzdeki 7 yıl içinde aniden yakın çevrenizden veya kardeşlerinizle ilgili ani , beklenmedik bir gelişmeye tanıklık edebilirisiniz. Semtinizde, mahallenizde orjinal marjinal yani sıra dışı durumlar veya kişiler belirebilir. Hiç planınızda olmayan bir kurs veya seminere başlama kararı alabilirisiniz. Zihinsel anlamda daha özgün daha özgür, daha cesur olup her zamankinden daha farklı fikirlerle iletişimlerde bulunabilirsiniz.Yakın çevrenizden sen artk daha bir cesur ve özgün oldun, daha bir değişik fikirlere sahipsin benzeri geri bidirimler alırsanız hiç şaşırmayın. Buarada özellikle de kendiniz araç kullanıyorsanız ani trafik kazalarına açık olabilirisiniz bu sene aman dikkatli olunuz. Uranüs yine aniden size semt veya mahalle de değiştirtebilir veya yeni özgün değişik kişiler de aranıza katılabilir. Özetle, Uranüs etkisi ile 2019’da ve takip eden 6 yıl içinde 3. Ev konularında her ne yaşayacaksanız spontan, ani beklenmedik, planlanmadık şekilde hayatınıza gelecek ve mutlaka sıra dışı, orjinal, her zamankinden daha farklı bir taraf içerecektir.  

 

 

Özetlersek;Uranüs Boğa’dayken 7 yıl bu boyunca maddi güven ihtiyacı ile ilgili bireysel ve toplumsal değerlerimiz kendine özgü ve sıradışı tarzda olacaktır. Örneğin para kazanma yöntemi geleneksel yöntemlerden farklı olabilir. Çok farklı iş ve uğraş alanlarının oluştuğunu hep birlikte göreceğiz. Boğa burcunun huzur ve istikrar isteyen doğasına, Uranüs’ün değişim getiren, sarsan yönü uyum sağlayamayacağı için, her alanda değerler karmaşası yaşayabiliriz. Boğa sabit nitelikte bir burç olduğu için Uranüs buradayken meydana gelecek senaryoların sonuçları da kalıcı olur. Uranüs Boğa dönemini deneyimlemek, gerek bireysel gerekse toplumsal ölçekte yeni ve ani gelişen olaylarla karşılaşmak, gerektiğinde yüzleşmek adına bize epey ilginç deneyimler yaşatacak ve yeni yetenekler kazandıracaktır.      

Yaşayacaklarımızın bizim ve bütünün hayrına olmasını dilerim.

Özlem ŞEKEROĞLU

Astroloji Danışmanı

@astro_ozlem_sekeroglu

DİĞER HABERLER
İyi Bayramlar..
Sağlıklı Yaşamın Formülü
Concorde Sendromu
Yaşa Bağlı İşitme Azlığı
Down Sendromlu Bireyler
Ruh Sağlığınız İçin Denge Şart
Gençleşmek Çok Kolaymış
Çocuklar Neden Yemek Seçer?
Doktor Yerine Aktara Gidenler İçin Hayati Uyarı
Sahte Gıda Takviyelerindeki Tehlike
Kutlu Olsun...
Prostat Kanseri
6 Portakal Mucizesi
Hangi Vitamin ve Neden?
Vajinal Mantar
Kalp Hastalıklları
Romatizma ve Belrtileri
Mide Yanması Nedir?
Hastalıktan Nasıl Korunurum
Sinüzit nedir?
Yüksek Ateşte Kaçınılması Gereken 7 Hata
Kuru Meyvelere Dikkat!
Çocuklarda Gastrit ve Ülser
Kuru Ciltlere Özel Doğal Savaşçılar!
Gripten Korunmanın Yolu
Bütün Mesele Direncimiz!
Mutlu Yıllar!
Diyabette Bunama Riski
Mucizevi Besin Dağ Çileği
Ağrılarınızı Bitirmek İçin 5 Yöntem

En Çok Okunanlar


Gençleşmek Çok Kolaymış

Yürümek pek çok kişi için yaşamın her anında bir yerlere yetişme telaşıyla sık sık başvurulan bir yöntem. Bu yol, aslında daha sağlıklı bir hayatın da anahtarı.

Yaşa Bağlı İşitme Azlığı

Yaşın ilerlemesiyle birlikte işitmede ve bilişsel becerilerde değişiklikler ortaya çıkmaya başlıyor. Tıbbi hastalıklar, psikolojik faktörler, görme ve işitme bozuklukları gibi duyusal eksiklikler yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi hızlandırabiliyor.