Nöropatik Ağrı

Nöropatik Ağrı

Prof. Dr. Ahmet Höke Uyardı: Diyabet Nöropatik Ağrı Riskini Artırıyor

Johns Hopkins Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Höke, Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nde gerçekleşen Nöroloji Seminerine katıldı. Prof. Dr. Ahmet Höke, nöropatik ağrısı olan hastaların yaklaşık yarısının diyabetli hasta olduğuna dikkat çekerek “Diyabet, nöropatik ağrı riskini artırıyor” dedi.

Dünyanın ve ABD’nin en prestijli üniversitelerinden Johns Hopkins Üniversitesi ile işbirliğine devam eden Bezmialem Vakıf Üniversitesi (BVU)’da Nöroloji Semineri düzenlendi. Seminerde, Johns Hopkins Üniversitesi’nde öğretim görevlisi Prof. Dr. Ahmet Höke, “Nöropatik Ağrıda Genetik ve Yeni İlaç Adayları” ve “Toksik Nöropatiler” üzerine konuşma yaptı. BVU Danışman Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülşen Akman ise  “İmmün Kontrol Noktası İnhibitörlerinin Santral Sinir Sistemi Üzerine Yan Etkileri” üzerine kritik bilgiler verdi. Seminere pek çok bilim insanı ve sağlık alanında eğitim gören öğrenciler katıldı.

Diyabet ve Kanser Hastaları Dikkat

Prof. Dr. Höke, kişilerin yaşam kalitesini düşüren nöropatik ağrıların diyabetli hastalarda sıklıkla görüldüğüne dikkat çekti. Nöropatik ağrı ile karşı karşıya kalan 100 hastadan yaklaşık 50’sinin diyabetli olduğunun altını çizen Höke, “Hastada diyabet var ise nöropatik ağrıya sahip olma ihtimali 2 ya da 3 katı artıyor” diyerek uyardı. 

Hafif Spor Nöropatik Ağrılarılar Azaltıyor

Nöropatik ağrıların azalmasında yürüyüş ve hafif sporun önemine değinen Höke, hastalara şu önerilerde bulundu: “Hastalar her gün yarım saat yürüyüş veya hafif spor yapabilir.  Haftada en az 3 ya da 4 gün 1 saatlik yürüyüş ve hafif spor da iyi bir seçenek.”

Nöropatik Ağrıları Tetikleyen Faktörler

Nöropatik ağrıların pek çok sebebi olabileceğini kaydeden Höke, şunları söyledi: “B12 vitamini yetersizliği başta olmak üzere bazı vitaminlerin eksikliği nöropatik ağrılara neden olabiliyor. Nöropatik ağrılar, ayrıca kanser tedavisinden de kaynaklanabiliyor ve bu durum tedaviden sonra birkaç ay sürebiliyor. Organik solventler ve organofosfatlar gibi endüstriyel toksinler, arsenik, talyum, civa ve kurşun gibi ağır metaller, bazı ilaçlar ve alkol nörpatik ağrıları tetikliyor.”

eczacininsesi.com

DİĞER HABERLER
Onları Unutmayalım
Reçete Yeni Bölüm
Alerji Salgını
Isı Stresi Uyarısı
Yüksek Tansiyon Hastalarına Uyarı
Sıcak Havalara Dikkat!
’Reçete’de’ Yeni Bölüm
Kutlu Olsun...
Kalp Hastaları Yaz Tatilinde Dikkat!
’Reçete’de’ Burun Estetiği ve Kepçe Kulak Operasyonu
Cildin Koruyuculuğu Azalıyor
Sağlık Sohbetleri Reçete Yayında!
’Reçete’de’ Göz Kuruluğu
Pasif Agresif Kişilik Bozukluğu
’Reçete’ Çocuklarda Ateş Nasıl Düşürülür?
Güneş Yanığına Dikkat
Klima Çarpması Nedir?
Yaz İshali ve Korunma Yöntemleri
Güneş Alerjisi ve Belirtileri
Deniz ve Havuzda Hastalıklara Dikkat
İyi Bayramlar!
İlaç Kötüye Kullanımı Bağımlılığı
Nioli Yağı ve Faydaları
’Reçete’ de Güneş Yanıkları
’Reçete’ Youtube’ da Yayında!
Magnezyum Nedir?
Tiroid Bezi
Sahte Güneş Gözlüklerine Dikkat!
Kutlu Olsun...
Nöropatik Ağrı

En Çok Okunanlar


Pasif Agresif Kişilik Bozukluğu

Kişinin hissettiği olumsuz duyguları açıkça dile getirmek yerine dolaylı yoldan ifade etmesi Pasif-agresif kişilik bozukluğu olarak tanımlanır