Kilo Vermek İçin Organlarınzdan Olmayın

Kilo Vermek İçin Organlarınzdan Olmayın

TEİS Genel Başkanı Saydan'dan zayıflamaya yardımcı bitki çaylarına ilişkin uyarı:

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, "Zayıflama ürünleri ve özellikle zayıflama çayları, ciddi sağlık riskleri barındırıyor. Ruhsatsız ve kontrolsüz bir şekilde piyasaya sürülen bu ürünler, halk sağlığına ciddi tehdit oluşturuyor." uyarısında bulundu.

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, "Zayıflama ürünleri ve özellikle zayıflama çayları, ciddi sağlık riskleri barındırıyor. Ruhsatsız ve kontrolsüz bir şekilde piyasaya sürülen bu ürünler, halk sağlığına ciddi tehdit oluşturuyor." uyarısında bulundu.

Saydan, Aksaray'da sosyal medyadan gördüğü bitki çayını kullanmasının ardından karaciğer yetmezliği yaşayan ve nakil olan 24 yaşındaki gençle ilgili basına yansıyan haberler üzerine yazılı açıklama yaptı.

Zayıflama amaçlı kullanılan bitki çaylarının hayati risk taşıdığını belirten Saydan, bu tür ürünlere vatandaşların itibar etmemesi gerektiğini, her yıl böyle vakaların yaşandığını ve bu duruma engel olunamadığını bildirdi.

Bu ürünlere yönelik denetimlerin yetersiz olduğu değerlendirmesinde bulunan Saydan, şunları kaydetti:

"Zayıflama ürünleri ve özellikle zayıflama çayları, ciddi sağlık riskleri barındırıyor. Ruhsatsız ve kontrolsüz bir şekilde piyasaya sürülen bu ürünler, halk sağlığına ciddi tehdit oluşturuyor. Ruhsatlandırma ve denetim süreçleri düzene girmediği sürece bu tür ürünler, ölüm saçmaya devam edecek. Gündelik yaşamda kullandığımız 'Bitki zararsızdır' düşüncesinden kurtulmak gerekir. Bu ürünler, kalp krizi, inme, nöbet, karaciğer ve böbrek yetmezliği gibi ciddi sorunlara yol açabilir. Maalesef toplumda bitkisel ürünlere yönelik yanlış bir güven algısı var ancak bu ürünlerin içeriği kontrol edilmediği sürece sağlık sorunları kaçınılmazdır."

Saydan, ada çayı, ıhlamur, melisa, papatya, kekik, biberiye, zencefil, nane, kuşburnu, rezene, kiraz sapı, ananas, kayısı, yeşil ve beyaz çayın en sık tüketilen bitki çayları arasında yer aldığını anlattı.

- "'Kabızlığa iyi geliyor' deyip sinameki içmeyin"

Zayıflama çaylarının arasında sıkça yer alan sinameki yaprağı çayının en iyi bilinen ve en tehlikeli örneklerden biri olduğuna dikkati çeken Saydan, üç haftayı aşan kullanımda bağırsakta kalıcı hasar bırakabildiği, uzun vadede tümörlere neden olabildiği ve bağırsaklarda kronik tembelliğin ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu.

Saydan, özellikle yaz aylarında zayıflama çaylarının satışında yükseliş olduğunu, bilinçsiz şekilde internet ortamında ve kolay ulaşılabilen marketlerde satıldığını, kontrolsüz şekilde doktor ve eczacı uzman görüşü olmadan kullanılan çayların organ ve hayat kaybına yol açabildiğine dikkati çekti.

Zayıflama ve detoks çaylarının sıvı kaybı üzerinden şişkinliği azalttığını kaydeden Saydan, bu durumun zayıflama etkisi oluşturduğu bilgisini verdi.

- "Kilo verebilmek için hayatımızdan olmayalım"

Saydan, idrar sökücü özelliğe sahip çayların, vücudun ihtiyaç duyduğu suyun, suda eriyen vitaminlerin ve minerallerin kaybına yol açtığını bildirdi.

Tek başına etkinliği iyi olan bir bitkinin başka bitkilerle karıştırılarak çay haline getirildiğinde zararlı hale dönüşebileceğinin altını çizen Saydan, şu açıklamalarda bulundu:

"Ayrıca bu zayıflama çayları ilaçlarınızla birlikte alındığında ilacınızın etkisini azaltabildiği gibi arttırabilir de ve bu durum hastalığınızı riske sokacaktır.

Zayıflama çayları, kalp krizi, inme, nöbet, karaciğer ve böbrek yetmezliği gibi ölümle sonuçlanabilecek kalıcı hasarlar da verebilir. Kilo verebilmek için hayatımızdan ve organlarımızdan olmayalım. Unutmayalım, detoks çaylarının aşırı tüketimi, vücudun elektrolit dengesini bozabilir ve dehidrasyona neden olabilir. Erişkin bir kişi için vücuttaki su oranı yüzde 60 civarındadır yani ortalama 70 kilogram olan bir erişkinin vücudunda 42 litreye yakın su vardır.

 

https://www.teis.org.tr/post/ki-lo-verebi-lmek-i-%C3%A7i-n-organlarinizdan-olmayin

DİĞER HABERLER
Nabız Nedir? Kaç Olmalı?
Güneş Yanıklarına Dikkat !
’Reçete’ / Cinsellik Nedir? Nasıl Sağlıklı Yaşanır?
Anoreksiya Nervoza
Havuzlara Dikkat
KKKA Tehlikesi
Hastalık Değil Farklılık
’Reçete’ / Yüz Estetiği Rehberi
Kilo Vermek İçin Organlarınzdan Olmayın
Yaz Aylarında Diş Bakımı
Demans Nedir?
Aşırı Sıcaklara Dikkat
Kalp Hastaları Sıcak Havalarda Ne Yapmalı?
’Reçete’ / Diyabetik Ayak Nasıl Tedavi Edilir
Magnezyum Nedir
Kurban Bayramınız Kutlu Olsun
Bel Ve Boyun Fıtığı
’Reçete’ / Sağlıklı Alışveriş Rehberi
Yaz Hastalıkları
Keneden Korunmanın Yolları
Kulak Tıkacı Kullanın
Doğal Sinüzit Spreyi
Zihinsel ve Fiziksel Performans Desteği
’Reçete’ / MS Hastalığı
Güneş Işığının Zararları ve Korunma Yolları
Sessiz Tehdit: Gut Hastalığı
’Reçete’ / Kalça Ağrıları
19 Mayıs Kutlu Olsun!
Kolajenden Gelen Güç
Kilo Vermede Yapılan En Büyük Hatalar

En Çok Okunanlar


Keneden Korunmanın Yolları

Hastalığa sebep olan mikrobun bulaştırıcısı olan keneler uçmazlar, zıplamazlar; yerden yürüyerek vücuda tırmanırlar.

Yaz Hastalıkları

İşte,yaz aylarında sık olarak karşılaşılan yaz hastalıkları ve yılın en sıcak aylarını sorunsuz geçirebilmeniz için dikkat etmeniz gereken bir öneri.

Bel Ve Boyun Fıtığı

Osteopatik manipülatif tedavi (OMT), ilaçsız ve cerrahisiz bir yöntem olması nedeniyle birçok kişi tarafından tercih edilmektedir