Grip Tedavi Edilmeli

Grip Tedavi Edilmeli

Uzm. Dr. Murat Yaycı

Grip tedavi edilmediğinde ağır sonuçlara neden olur

Grip ve neden olduğu hastalıklar hakkında bilgi sahibi olmak, hem bireysel sağlığın korunması hem de toplum sağlığının iyileştirilmesi açısından büyük önem taşıyor. Atabay İlaç Medikal Direktörü Uzman Dr. Murat Yaycı, grip hastalığının tedavi edilmediğinde oldukça ağır sonuçlara neden olabileceğini, bu nedenle özellikle bazı risk gruplarının hastalığa yakalandığında erkenden tedaviye başlanmasının önemini belirtti.

Atabay İlaç Medikal Direktörü Uzman Dr. Murat Yaycı, kış aylarında en çok karşılaşılan hastalıklardan biri olan ve tedavi edilmediğinde ciddi hastalıklara yol açabilen grip konusunda, hastalığın etkileri hakkında önemli bilgiler paylaştı. Sağlıklı bireylerde bile günlerce, hatta haftalarca süren halsizlik ve yorgunluğa neden olan grip, bazı durumlarda sinüzit, bronşit veya zatürre gibi hastalıklara da yol açabiliyor. Dr. Murat Yaycı, grip hastalığına yakalananların doktor kontrolünde erken antiviral tedaviye başlandığında bu tür komplikasyonlardan korunmanın mümkün olduğunu söyledi. 

Grip, bulaşıcı bir hastalıktır

Murat Yaycı şöyle konuştu: “Grip, İnfluenza virüsünün neden olduğu ve genellikle sonbahar ile kış aylarında ortaya çıkan oldukça bulaşıcı bir hastalık. Üst solunum yollarını etkileyen grip, bazen akciğerlere kadar inebilir ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Hastalık, yüksek ateş, baş ağrısı, aşırı yorgunluk, öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı veya tıkanıklık gibi belirtilerle kendini gösterir. Ayrıca, vücut ağrıları sık görülürken, çocuklarda ishal ve kusma gibi belirtiler de yaygın. Grip, tedavi edilmediğinde, viral ya da bakteriyel zatürre, sıvı kaybı, orta kulak enfeksiyonları ve sinüzit gibi sorunlara neden olabilir. Özellikle kalp yetmezliği, astım veya diyabet gibi kronik hastalıkları olan bireylerde, bu hastalıkların seyrini kötüleştirebilir. Bazı durumlarda kas iltihabı, sinir sistemi rahatsızlıkları ve kalp problemleri de görülebilir.”

Belirtiler başladıktan sonraki ilk 48 saat içinde doktora başvurulmalı

Grip nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşama riskinin bazı gruplar için daha yüksek olduğuna dikkat çeken Murat Yaycı, “Özellikle 65 yaş üstü bireyler, 5 yaşından küçük çocuklar, kalp veya akciğer hastalığı olanlar, bağışıklık sistemi zayıf kişiler ve hamile kadınlar bu risk grupları içerisinde yer alıyor” dedi. Yaycı, gribe yakalanan kişilerin, belirtiler başladıktan sonraki ilk 48 saat içinde doktora başvurarak antiviral tedaviye başlamaları gerekiyor. Grip hastalığının tedavisi mevcut. Erken dönemde tedaviye başlandığında gribin yol açabileceği hastalıklardan korunmuş olursunuz.

DİĞER HABERLER
Aşı İle Kanserden Korunmak Mümkün
’Reçete’/ Genital Temizlik ve Vajinitler
Hareketsiz Yaşam Tehlike Saçıyor
Estetik Ameliyat Psikolojisi
Grip Tedavi Edilmeli
Bir Sigara Ömrünüzden Kaç Dakika Alır?
İyi Yıllar!
Çocuklarda RSV Enfeksiyonu
’Reçete’/ Saç Sağlığı
Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?
Vitamin Eksikliği Belirtileri Nelerdir?
Grip Nedir? Grip Belirtileri Nelerdir?
Öksürük Nedir? Ne iyi Gelir?
Bel Ağrısı Neden Olur?
Kolon Kanseri Belirtileri
’Reçete’/ Bel Ağrıları
Huzursuz Bağırsak Sendromu
’Reçete’/ KOAH
Akciğer Sağlığı Önerileri
İdrarda Kanama
Ani İşitme Kayıpları
Eczacılar Uyarıyor!
’Reçete’/ Çocuklarda Burun Tıkanıklığı
Kolon Kanserinden Nasıl Korunuruz?
’Reçete’/ Romatoid Artrit Tedavisi
Koah Nedir?
Uzmanlardan Evde Kalın Çağrısı
Reçete/ Saglıklı Üremede Dikkat Edilmesi Gerekenler
D Vitaminine Bütüncül Bakış
Şekerin Habercisi: Bulanık görme

En Çok Okunanlar


İdrarda Kanama

Sık idrara çıkma, kanama ve yanma gibi belirtilerle ortaya çıkan mesane kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor.

Akciğer Sağlığı Önerileri

Soğuk havaların etkisiyle artan bulaşıcı hastalıklar ve öksürük şikayetlerine karşı doğal besin ve sağlıklı yaşam tüyoları önerildi.

Huzursuz Bağırsak Sendromu

Toplumda oldukça yaygın görülen bu fonksiyonel bağırsak hastalığının, özellikle karın ağrısı ve bağırsak alışkanlıklarında değişiklikler ile kendini gösterdiğini belirtildi.

’Reçete’/ KOAH

Moderatör: Ecz. Hakan Gençosmanoğlu Konuk: Prof.Dr. Elif Şen KOAH Nasıl Tedavi Edilir?