Nedir Bu BB Krem Meselesi?

Nedir Bu BB Krem Meselesi?

 

Ecz. Mine Şahbaz 

 

Son dönemlerin en büyük kozmetik çılgınlığı, daha nereye kadar gidebilir bu furya dediğimiz

renkli nemlendiricileri mercek altına alalım mı?

BB kremler ile başlayan bu akım CC ve DD kremler ile devam etmektedir.

 

Son yılların en popüler kozmetik/dermokozmetik ürünleridir. Kozmetik marketlerde ve eczanelerde satışları gittikçe patlama şeklinde artmaktadır.

 

Bu kadar çok tercih edilme nedenlerine gelince; “All-in-one” denilen bizde de “hepsi bir arada” şeklinde kullanılan pazarlama yöntemi ve zamandan tasarruf sağlayarak ''yüzünüzü yıkadıktan sonra ihtiyacınız olan tek ürün ''şeklinde lanse edilerek bunun sosyal medya ve reklam gücü ile hafızalara kazınmış olması yer almaktadır. Tüm bunların etkisi ile bu akım Kore’den Hong Kong’a içinde ülkemizin de olduğu pek çok ülkeyi kısa zamanda etkisi altına almıştır.

 

Gerçekten tek bir kozmetik ürünle yetinmek olası mı?

Bu ürünlerin ortak mantığı tek bir ürünle NEMLENDİR, KORU, RENKLENDİR...

Bunu yaparken de içeriğindeki farklardan ötürü BB, CC ve DD gibi isimleri almışlar.

Hal böyle olunca bir taşla 3 kuş vurmak isteyen biz kadınlar için bu ürünler olmazsa olmazlar arasında yerini çabucak aldı.

BB (Beauty Balm/Blemish Balm /güzellik kremi ya da leke örtücü krem), CC (Color Correction/renk düzenleyici) ve DD (Daily Defense/ yaşlanma karşıtı) kremler, renkli nemlendiriciler ile fondöten arası ürünlerdir. Cildi makyaj ile buluştururlar.

Yaz aylarında özellikle hafif kapatıcı özelliklerinden dolayı tek başına kullanımları tercih edilirken, kış aylarında ve daha yüksek kapatıcılık elde edilmek istenmesi durumunda fondöten öncesi makyaj bazı olarak kullanımları tercih sebebi olmaktadır...

 

“BB krem” hepsi bir arada özellikte bir bakım kremidir; nemlendirir, korur, kapatır. “CC krem” BB krem özelliklerine ilave olarak, cilt tonunu eşitler, aydınlatır. Genel olarak daha ince kıvamlıdır.

 

 “DD krem” ise BB ve CC kreme fark atarak; yaşlanma karşıtı maddeler içerir. 

 

Bu kremler özellikle lekeli, kırmızı, hassasiyeti yüksek ve akneye meyilli ciltlerde tercih edilir. Cilt yapınıza, yaşam tarzınıza, sosyal yaşantınıza göre fondöten yerine bu kremleri tercih edebilirsiniz.

 

Fondötenler ile bu renkli nemlendiricilerin farkları ise; fondötenler, nemlendirici ve koruyucu kremler üzerine uygulanırlar. Renkli nemlendiriciler direkt makyaj bazı olarak kullanıldıkları ve yapıları hafif olduğu için daha doğal bir his uyandırırlar. Yüzde kalıp ya da maske gibi durmazlar.

 

Gördüğünüz gibi birbiri arasında çok küçük farklar olan bu ürünler arasında seçim yaparken içeriklerini iyi inceleyerek, dermatolog ya da eczacınızdan yardım alarak cilt tipinize en uygun ürünü seçmek çok önemli, aksi takdirde leke, cilt hassasiyeti ya da sivilce gibi sorunlarla karşılaşmanız çok olası.

Dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri de bu ürünlerin cilt bakım ürünleri gibi lanse edilmesine rağmen tek başına nemlendirme, leke giderme ve anti-age etki gösterme konusunda yetersiz kalmasıdır. Bu nedenle cildinizin temizliğine özen gösterip, mutlaka beraberinde krem ve serum gibi cilt bakım ürünlerinizi düzenli olarak kullanmaya devam etmeniz gerekmektedir. Ayrıca bu ürünlerin birçoğu kış dönemi koruyuculuk anlamında (Genelde içerikleri spf30 ve altıdır) tatmin edici olabilirken yaz dönemi yeterli olmayabilir.

Son olarak zamanın gerisinde kalmadan, yeniliklere açık ama mucize beklemeden cildimizi tanıyarak, doğru ürün içeriği konusunda uzman yardımı alarak, bilinçli olarak kullandığımız her üründen fayda sağlarız.

Sevgiler…

 

 

 

Ecz. Mine Şahbaz

DİĞER HABERLER
Neden D3 Vitamini ?
İyi Bayramlar..
Sağlıklı Yaşamın Formülü
Concorde Sendromu
Yaşa Bağlı İşitme Azlığı
Down Sendromlu Bireyler
Ruh Sağlığınız İçin Denge Şart
Gençleşmek Çok Kolaymış
Çocuklar Neden Yemek Seçer?
Doktor Yerine Aktara Gidenler İçin Hayati Uyarı
Sahte Gıda Takviyelerindeki Tehlike
Kutlu Olsun...
Prostat Kanseri
6 Portakal Mucizesi
Hangi Vitamin ve Neden?
Vajinal Mantar
Kalp Hastalıklları
Romatizma ve Belrtileri
Mide Yanması Nedir?
Hastalıktan Nasıl Korunurum
Sinüzit nedir?
Yüksek Ateşte Kaçınılması Gereken 7 Hata
Kuru Meyvelere Dikkat!
Çocuklarda Gastrit ve Ülser
Kuru Ciltlere Özel Doğal Savaşçılar!
Gripten Korunmanın Yolu
Bütün Mesele Direncimiz!
Mutlu Yıllar!
Diyabette Bunama Riski
Mucizevi Besin Dağ Çileği

En Çok Okunanlar


Gençleşmek Çok Kolaymış

Yürümek pek çok kişi için yaşamın her anında bir yerlere yetişme telaşıyla sık sık başvurulan bir yöntem. Bu yol, aslında daha sağlıklı bir hayatın da anahtarı.

Yaşa Bağlı İşitme Azlığı

Yaşın ilerlemesiyle birlikte işitmede ve bilişsel becerilerde değişiklikler ortaya çıkmaya başlıyor. Tıbbi hastalıklar, psikolojik faktörler, görme ve işitme bozuklukları gibi duyusal eksiklikler yaşa bağlı bilişsel gerilemeyi hızlandırabiliyor.

Sağlıklı Yaşamın Formülü

Sağlıklı yaşam tarzı ve beslenme konusunda gündemde yer alan birçok trend arasından "sezgisel beslenme", kişinin yemekle olan ilişkisini geliştirmeye odaklanan bir yaklaşım olarak ön plana çıkıyor.