Eyyam-ı Bahur Uyarısı

Eyyam-ı Bahur Uyarısı

Uzmanından Eyyam-ı Bahur uyarısı: Yaşlı, kalp ve akciğer hastaları için ölümcül olabilir

Göğüs Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Şevket Özkaya, Ağustos ayının ilk haftalarında etkili olması beklenen Eyyam-ı Bahur sıcakları karşısında uyarak, "Ağustos ayının ilk haftasından ikinci haftasına kadar süren bu sıcak hava dalgası özellikle yaşlı, kalp ve akciğer hastalarını ölümcül sonuçlar doğurabilecek kadar etkileyebileceğini biliyoruz" dedi.

Türkiye’de bu yaz hava sıcaklıkları mevsim normalleri üstünde seyrediyor. Yetkililer Ağustos’un ilk haftalarından itibaren sıcaklarının yurtta etkili olacağını hatırlattı. Göğüs Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Şevket Özkaya ise sıcaktan dolayı yoğun bakıma yatan hastalarını olduğunu belirterek uyarıda bulundu.

"ÖLÜMCÜL SONUÇLAR DOĞURABİLECEK KADAR ETKİLEYEBİLİR"

Profesör Dr. Özkaya şunları söyledi:

"Ağustos ayının ilk haftasında çöl sıcakları olarak da bilinen Eyyam-ı Bahur sıcaklarının ülkemizi etkileyeceğini biliyoruz. Ağustos ayının ilk haftasından ikinci haftasına kadar süren bu sıcak hava dalgası özellikle yaşlı, kalp ve akciğer hastalarını ölümcül sonuçlar doğurabilecek kadar etkileyebileceğini biliyoruz. Bu sıcak hava dalgasından sonra özellikle 2000’li yıllardan sonra Avrupa’da çok sayıda insanın kalp ve akciğer hastalıkları nedeniyle kaybedildiğini biliyoruz. Vatandaşlara sesleniyoruz. Eğer kalp ve akciğer hastasıysanız bu sıcak havalarda özellikle dikkat etmelisiniz. Çok sıcak saatlerde dışarıya çıkmamalısınız. Mümkün olduğunca başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere yetkililerin uyarılarına kulak vermenizi istiyoruz. Sıcak havalar sadece hasta ve yaşlı kişileri değil normal insanları da etkileyecek. Aşırı stres, anksiyete, saldırganlık gibi içgüdüsel dürtülere de yol açabilir."

"CİNNET VE SALDIRGANLIK OLAYLARININ ZEMİNİNDE BU SICAK VE SOĞUK DEĞİŞİMİ VAR"

Özkaya, "Ülkemizde yaşanan cinnet ve saldırganlık olaylarının zemininde bu sıcak ve soğuk değişiminin olduğunu biliyoruz. Önümüzdeki günlerde yaşanacak bu sıcak hava dalgası ile yaşlı, kalp ve akciğer hastalarımızın, normal vatandaşlarımızın en az etkilenmesini istiyoruz. Ölümcül sıcakların geldiğini bu 2 haftalık dönemde özellikle akciğer ve kalp hastalarının ilaçlarının düzenli kullanmalarını istiyoruz. Mutlaka bir yakınlarının yanında iletişim halinde olmalarını tavsiye ediyoruz. Oluşacak bir atak ile hastalarımız yoğun bakıma düşebilir" ifadelerini kullandı.

https://www.cumhuriyet.com.tr/saglik/uzmanindan-eyyam-i-bahur-uyarisi-yasli-kalp-ve-akciger-hastalari-icin-2233480?utm_medium=KategoriSayfasi&utm_source=KategoriSayfasi

DİĞER HABERLER
Herkes Aynı Tansiyon İlacını Kullanmamalı
Sıcak Çarpmalarında Artış Yaşanıyor
Sıcak Havalara Dikkat
’Güvenilir Adres: Eczane’
’Reçete’ / Radyoterapi Nedir?
’Reçete’ / Fibromiyalji Nedir?
Nabız Nedir? Kaç Olmalı?
Güneş Yanıklarına Dikkat !
’Reçete’ / Cinsellik Nedir? Nasıl Sağlıklı Yaşanır?
Anoreksiya Nervoza
Havuzlara Dikkat
KKKA Tehlikesi
Hastalık Değil Farklılık
’Reçete’ / Yüz Estetiği Rehberi
Kilo Vermek İçin Organlarınzdan Olmayın
Yaz Aylarında Diş Bakımı
Demans Nedir?
Aşırı Sıcaklara Dikkat
Kalp Hastaları Sıcak Havalarda Ne Yapmalı?
’Reçete’ / Diyabetik Ayak Nasıl Tedavi Edilir
Magnezyum Nedir
Kurban Bayramınız Kutlu Olsun
Bel Ve Boyun Fıtığı
’Reçete’ / Sağlıklı Alışveriş Rehberi
Yaz Hastalıkları
Keneden Korunmanın Yolları
Kulak Tıkacı Kullanın
Doğal Sinüzit Spreyi
Zihinsel ve Fiziksel Performans Desteği
’Reçete’ / MS Hastalığı

En Çok Okunanlar


Havuzlara Dikkat

Özellikle kontrolsüz pH seviyelerine sahip havuzlarda yüzmenin, diş minesinde erozyona yol açarak hassasiyet, renk değişimi ve çürük riskini artırdığını belirtti.

Demans Nedir?

Demans (bunama) günlük yaşamı etkileyecek kadar ciddi bilişsel işlev kaybını tanımlayan genel bir terimdir

Yaz Aylarında Diş Bakımı

Yaz aylarında hem tatil hem de genelde açık havada olmamız nedeniyle ağız ve diş bakımı aksatılabilmektedir. Ancak dişlerdeki hassasiyet ve rahatsızlıklarda genelde bu dönemde artıyor.

Anoreksiya Nervoza

Gençler arasında hızla yayılan anoreksiya nervozanın hem fiziksel hem ruhsal sağlığı tehdit eden ciddi bir yeme bozukluğu olduğunu belirtti.